RAL 7048 - Parelmoer Grijs

RAL 7048 is een parelmoer Grijze kleur. De term "parelmoer" in de naam verwijst naar de zachte, glinsterende kwaliteit van de kleur, die doet denken aan de glans van parelmoer. Dit geeft RAL 7048 een uniek karakter en maakt het een veelzijdige keuze voor verschillende toepassingen. Het is een neutrale kleur die gemakkelijk te combineren is met andere kleuren, waardoor het een populaire keuze is voor zowel interieur- als exterieurtoepassingen.

WELKE KLEUR IS RAL 7048?

RAL 7048 is een subtiele en verfijnde kleur die behoort tot de RAL Classic kleurencollectie. Het is een tint die zich ergens tussen grijs en beige bevindt, met een vleugje parelmoerachtige glans.

RAL 7048 straalt een kalme en tijdloze elegantie uit, waardoor het een uitstekende keuze is voor diegenen die een rustige en toch verfijnde sfeer willen creëren. De subtiele glans voegt een vleugje luxe toe aan de kleur, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor verschillende ontwerpstijlen.

RAL 7048 versus RAL 7036

Een interessante vergelijking kan worden gemaakt tussen RAL 7048 (Parelmoer Grijs) en een andere veelgebruikte RAL-kleur, RAL 7036 (Platinagrijs). Hoewel beide kleuren grijstinten zijn, vertonen ze enkele opvallende verschillen.

RAL 7048 heeft een warmere uitstraling in vergelijking met RAL 7036. De toevoeging van parelmoerachtige glans geeft RAL 7048 een zachter en eleganter karakter, terwijl RAL 7036 neigt naar een koelere, meer industriële uitstraling. Beide kleuren passen goed in hedendaagse ontwerpstijlen, maar de keuze tussen hen hangt af van de gewenste sfeer.

Wanneer het doel is om een ruimte een gevoel van rust en luxe te geven, kan RAL 7048 de voorkeur hebben. Aan de andere kant kan RAL 7036 geschikter zijn voor een modernere en strakkere uitstraling. Het is altijd belangrijk om kleurstalen te bekijken en ze in de specifieke context van het project te overwegen voordat de definitieve beslissing wordt genomen.


RAL 7048 kleurencombinaties

RAL 7048 biedt met zijn parelmoerachtige glans en neutrale karakter talloze mogelijkheden voor diverse interieurtoepassingen. Of het nu in de woonkamer, slaapkamer of keuken is, deze kleur kan worden aangepast aan verschillende stijlen en voorkeuren, waardoor een tijdloze en elegante esthetiek ontstaat.

 • Woonkamer: warme aardse tinten
  Voor de woonkamer kan RAL 7048 worden gecombineerd met warme, aardse tinten om een uitnodigende en gezellige sfeer te creëren. Denk aan zachte crèmes, warme goudtinten en diepe bruine accenten. Een bank in crèmekleurig linnen, aangevuld met kussens in gouden en bruine nuances, kan de basis vormen van het kleurenschema. Voeg een tapijt toe met een subtiel patroon in vergelijkbare tinten om de ruimte aan te kleden.
 • Slaapkamer: zachte tinten combineren
  In de slaapkamer kan RAL 7048 een rustgevende en ontspannen sfeer creëren. Combineer het met zachte tinten zoals lichtblauw of zachtroze om een kalme en uitnodigende omgeving te creëren. Een bed met beddengoed in pastelkleuren, samen met bijpassende gordijnen, kan de slaapkamer een lichte en luchtige uitstraling geven.
 • Keuken: eigentijds en uitnodigend
  Voor de keuken is RAL 7048 een uitstekende keuze voor kasten en muren. Combineer het met witte aanrechtbladen en roestvrijstalen apparaten voor een moderne en tijdloze uitstraling. Overweeg het toevoegen van een accentkleur, zoals een diepere grijstint of marineblauw, voor een vleugje contrast.

RAL 7048 VERF

Elk merk heeft RAL 7048 muurverf en lakverf in het assortiment. Wij kunnen deze kleur echter niet mengen, omdat er een speciale glans in zit. Wel kunnen wij andere grijstinten op kleur mengen, zoals RAL 7036 Platinagrijs.

JOUW VOORDELEN BIJ ONLINEVERF

Koop jouw RAL grijstinten bij Onlineverf met de volgende voordelen:

 • Gratis online advies
 • Voordeligste verf webshop
 • Snelle levering
 • Achteraf betalen

Wil je inspiratie over de verschillende bestaande kleuren? Bestel een kleurenwaaier van jouw favoriete merk verf! Wil je meer weten over Ral 7048? Neem dan contact op met de ervaren deskundigen van Onlineverf.nl. Wij geven je graag antwoord en passend advies. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze voor de verf maakt.