RAL 7012 - Bazaltgrijs

RAL 7012 - Bazaltgrijs

Leestijd: 3 minuten 04-11-2022

Het is zover… Het is tijd voor een nieuwe, fantastische kleur, maar welke? Je loopt de winkel in met het idee dat je wel even een kleurtje kiest. Je staat voor de wand, pakt een kleurenwaaier en merkt dan pas hoeveel kleuren er eigenlijk bestaan, herkenbaar toch! Op deze pagina vertellen wij jou alles over RAL 7012, oftwel Bazaltgrijs. De kleur behoort tot de grijstinten en maakt onderdeel uit van de RAL classics.

Welke kleur is RAL 7012?

Er bestaat niet 1 RAL nummer, niet 2, maar duizenden RAL kleuren. En ze grotendeels lijken ze ook nog eens op elkaar… Waar moet je dan beginnen? Het belangrijkste bij het kiezen van een kleur is dat je gebruik maakt van natuurlijk licht. In elk licht oogt de kleur anders. Waar die in de winkel donker leek, blijkt die in jouw woning ontzettend licht te zijn. Om teleurstelling achteraf te voorkomen is natuurlicht een must. RAL 7012 is een relatief donkere, grijze tint. Als RAL 7012 een te donkere tint is voor jou, probeer eens RAL 7042. Dit is een lichtere grijstint.

RAL 7012 tegen RAL 7042

De kleur RAL 7012 wordt bazaltgrijs genoemd en is verschillend van RAL 7042, deze wordt verkeersgrijs genoemd. Beide tinten zijn grijs tinten. Het verschil is dat RAL 7012 een stuk donkerder is dan RAL 7042. Ben jij gek op grijstinten maar wil je jouw kamer ruimtelijk houden, dan is RAL 7042 een betere optie. Beide grijstinten zijn ontzettend mooi om te combineren met lichtere tinten, waaronder wit. 

RAL 7012 Bazaltgrijs

RAL 7042 Verkeersgrijs A

RAL 7012 Kleurencombinaties

Combineer de kleur RAL 7012 met een van deze onderstaande kleuren. Ontdek verschillende kleurencombinaties en laat je inspireren.

RAL 7012 Verf

RAL 7012 is niet zo bekend als de grijstinten RAL 7021 of RAL 7016. De kans is daarom aanwezig dat niet alle standaard kwaliteitsmerken zoals Sigma, Sikkens of Histor deze kleur standaard leveren. Maar daar is een oplossing voor! In onze winkels kunnen wij elke gewenste kleur mengen met bekende kwaliteitsmerken. Hierdoor kunnen wij jou altijd voorzien van jouw droomkleur. Heb jij interesse in deze kleur? Kom naar de winkel! Het enige wat wij van jouw nodig hebben is de unieke kleurcode, oftewel het RAL nummer.

Jouw voordelen bij Onlineverf.nl

Koop jouw RAL grijstinten bij Onlineverf met de volgende voordelen:

  • Gratis online advies
  • Voordeligste verf webshop
  • Snelle levering
  • Achteraf betalen

De juiste kleur vinden is niet makkelijk. Er zijn ontzettend veel mooie kleuren. Breid jouw kennis over de bestaande kleuren uit. Bestel een kleurenwaaier van jouw favoriete merk verf en laat je inspireren. Wil je alles te weten komen over Ral 7012 bazaltgrijs? Neem dan contact op met de ervaren deskundigen van Onlineverf.nl. Jouw perfecte kleur vinden doen wij samen!

RAL 7012 Bazaltgrijs verf bestellen: