RAL 6005 - Mosgroen

RAL 6005 - Mosgroen

Leestijd: 3 minuten 06-01-2023

Wil je graag een natuurlijke kleur in huis? En lijkt het je gaaf om groene muurverf op een of meerdere muren te schilderen? Dan is de keuze enorm want er zijn onwijs veel prachtige groentinten. De meeste mensen beginnen met de RAL kleuren om een keuze te maken. Want dan heb je een heel kleurenpalet aan universele kleuren die steeds hetzelfde zijn vanwege de unieke codes. Lijkt de groentint RAL 6005 jou mooi? Dat snappen wij want deze diepe kleur hoort bij de RAL Classics en valt onder de groentinten. Deze kleur is prachtig als accentkleur. Maar je kan er natuurlijk ook een statement muur mee schilderen in je woonkamer of slaapkamer.

Welke kleur is RAL 6005?

De diepe groentint lijkt zo uit het bos geplukt. RAL 6005 heet dan ook niet voor niets mosgroen. Natuurlijke tinten zijn de laatste jaren steeds populairder geworden vanwege hun rustgevend effect. Zo staat RAL 6005 muurverf prachtig op een van je slaapkamer muren. Of wat dacht je van mosgroene kaders op een lange wand waar je vervolgens met wandplanken, droogbloemen en natuurlijke elementen een statement muur maakt.

Omdat RAL 6005 mosgroen vrij donker is raden wij je aan deze kleur muurverf voor een lichte kamer of muur vlak bij het raam te kiezen. Natuurlijk kan je niet alleen muren in mosgroen schilderen, wij mengen ook RAL 6005 lakverf voor je. Want stel dat je jouw houtwerk buiten nou niet in klassiek Grachtengroen lakken dan is mosgroen een frisser alternatief. Mosgroen past zowel in een landelijk als ook modern of stoer interieur omdat het een prachtige accentkleur is die veel warmte uitstraalt.  

RAL 6005 Mosgroen

RAL 6005 versus Monumentengroen

De kleur RAL 6005 heet mosgroen en is dan ook echt groen, zoals je het in de bossen veel ziet. Wil je voor buitenschilderwerk groene verf kopen dan komen de meeste mensen op Monumentengroen uit. Echter is Monumentengroen een veel donkerdere kleur groen dan RAL 6005. Monumentengroen is tevens geen RAL kleur maar een van de klassieke kleuren van Sikkens. Wil  je dus een frissere uitstraling voor je houtwerk, ramen en deuren buiten dan is Mosgroen een goede keuze. Als muurverf voor binnen is Monumentengroen niet populair omdat het erg donker is. Beide kleuren zijn wel populair voor het schilderen van kozijnen, schuttingen of deuren.

RAL 6005 Mosgroen

RAL 6005 Mosgroen

Sikkens Grachtengroen

Sikkens Grachtengroen

RAL 6005 Kleurencombinaties

Combineer de kleur RAL 6005 met een lichtere groentint of de prachtige Flexa kleur van het jaar 2023 Wild Wonder, een limegroene frisse kleur die voor natuurlijk licht zorgt in je kamer. Mosgroen past zowel bij witte als ook zwarte kozijnen, stel je hebt een industrieel interieur. Bovendien past RAL 6005 uitstekend bij alle lichte grijstinten als speels accent. 

RAL 6005 Verf

Elk merk heeft RAL 6005 verf in het assortiment, zo heb je RAL 6005 van Sigma, RAL 6005 van Flexa, RAL 6005 van Sikkens enzovoorts. Je kan dus ook diverse soorten muurverf en lakverf RAL 6005 kopen, wij mengen voor je RAL 6005 muurverf binnen of buiten. Jij kiest of je RAL 6005 matte verf laat mengen, wat de lakverf RAL 6005 betreft is hoogglans populairder dan zijdeglans. Mosgroen RAL 6005 is geschikt voor muren, plafonds én kozijnen. Het maakt niet uit van welk verf merk je RAL 6005 laat mengen, de RAL kleurcodes zijn universeel en de verf is echt altijd hetzelfde. Jij kiest je favoriete merk en RAL kleur en wij mengen jouw kleur ook in verf van bijvoorbeeld Flexa, Histor, Sigma, Wijzonol of Sikkens.

RAL 6005 Mosgroen

Jouw voordelen bij Onlineverf.nl

Koop jouw RAL groentinten bij Onlineverf met de volgende voordelen:

  • Gratis online advies
  • Snelle levering
  • Achteraf betalen

Wil je inspiratie over de verschillende bestaande kleuren? Bestel een kleurenwaaier van jouw favoriete merk verf! Wil je meer weten over RAL 6005? Neem dan contact op met de ervaren deskundigen van Onlineverf.nl. Wij geven je graag antwoord en passend advies. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze voor de verf maakt.

RAL 6005 Mosgroen verf bestellen: