RAL 5020 - Oceaanblauw

RAL 5020 - Oceaanblauw

Leestijd: 4 minuten 11-01-2024

RAL 5020, ook bekend als Oceaanblauw, is een diepblauwe kleur die deel uitmaakt van het RAL Classic kleurensysteem. Oceaanblauw straalt een serene en diepe schoonheid uit, waardoor het een populaire keuze is voor diverse ontwerptoepassingen. Laten we deze kleur nader onderzoeken en ontdekken hoe het karakter en de eigenschappen van Oceaanblauw zich manifesteren.

WELKE KLEUR IS RAL 5020?

RAL 5020, Oceaanblauw, wordt gekenmerkt door zijn diepte en rijkdom. Het is een kleur die doet denken aan de uitgestrektheid van de oceaan op een kalme dag, waar de diepblauwe tinten een gevoel van sereniteit oproepen. Deze kleur straalt een tijdloze elegantie uit en wordt vaak gebruikt om ruimtes een gevoel van rust en kalmte te geven.

Oceaanblauw wordt beschouwd als een koele kleur, maar dankzij zijn diepe toon heeft het ook een warmte en veelzijdigheid die het geschikt maken voor verschillende ontwerpstijlen. Het kan dienen als een sterk statement voor accentmuren of als een algehele kleurtoepassing voor een sfeer van rust en verfijning.

RAL 5020 versus RAL 5010  

In vergelijking met RAL 5010, bekend als Gentiaanblauw, valt op dat Oceaanblauw (RAL 5020) doorgaans donkerder en dieper is. Gentiaanblauw neigt naar een helderdere, meer levendige blauwtint, terwijl Oceaanblauw een meer ingetogen en verfijnde uitstraling heeft. De keuze tussen deze kleuren hangt af van de gewenste sfeer en het specifieke effect dat men wil bereiken.

Oceaanblauw kan een uitstekende keuze zijn voor ruimtes waar een kalme en tijdloze esthetiek gewenst is, terwijl Gentiaanblauw meer geschikt kan zijn voor diegenen die een levendiger en opvallender blauw prefereren.

RAL 5020 kleurencombinaties

 • Woonkamer:
  In de woonkamer kan Oceaanblauw worden toegepast op een accentmuur om een gevoel van diepte en elegantie toe te voegen. Combineer dit met neutrale tinten zoals grijs of beige voor meubels en tapijten om een gebalanceerd kleurenschema te creëren. Accessoires zoals kussens in zachte grijstinten of metallic accenten kunnen een vleugje luxe toevoegen.
   
 • Slaapkamer:
  Voor de slaapkamer kan Oceaanblauw worden gebruikt voor beddengoed en gordijnen om een rustgevende sfeer te creëren. Combineer het met witte of lichtgekleurde meubels om de ruimte licht en luchtig te houden. Houten accenten, zoals nachtkastjes of een bedframe, kunnen warmte toevoegen aan de ruimte. Voeg textuur toe met pluche tapijten en decoratieve kussens voor een uitnodigend gevoel.
   
 • Keuken:
  In de keuken kan Oceaanblauw worden toegepast op kasten in combinatie met lichte aanrechtbladen en roestvrijstalen apparaten voor een eigentijdse uitstraling. Overweeg het gebruik van witte tegels en lichte muren om de ruimte helder te houden. Accessoires zoals keukengerei of decoratieve items in contrasterende kleuren, zoals zachtgeel of zee-groen, kunnen visuele interesse toevoegen.

Oceaanblauw, met zijn diepe en rustgevende karakter, biedt veel mogelijkheden voor diverse interieurontwerpen. Of het nu in de woonkamer, slaapkamer of keuken is, deze kleur kan worden aangepast aan verschillende stijlen en voorkeuren, waardoor een tijdloze en verfijnde esthetiek ontstaat.

RAL 5020 VERF

Bij Onlineverf.nl ontdek je deze prachtige kleur in jouw favoriete verfmerk. Of je nu fan bent van Sigma, Sikkens, Flexa, Wijzonol of een ander merk; wij mengen deze kleur voor jou! Zo geniet je niet alleen van de fantastische tint Oxyderood, maar ook nog eens van jouw vertrouwde merk. 

JOUW VOORDELEN BIJ ONLINEVERF

Koop jouw RAL blauwtinten bij Onlineverf met de volgende voordelen:

 • Gratis online advies
 • Voordeligste verf webshop
 • Snelle levering
 • Achteraf betalen

Wil je inspiratie over de verschillende bestaande kleuren? Bestel een kleurenwaaier van jouw favoriete merk verf! Wil je meer weten over Ral 5020? Neem dan contact op met de ervaren deskundigen van Onlineverf.nl. Wij geven je graag antwoord en passend advies. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze voor de verf maakt.