RAL 5010 - Gentiaanblauw

RAL 5010 - Gentiaanblauw

Leestijd: 4 minuten 06-01-2023

Wil je graag een natuurlijke sfeer met bijpassende kleuren in huis? En lijkt het je gaaf om blauwe muurverf op een of meerdere muren te schilderen? Dan heb je heel veel keuze want er zijn talloze prachtige blauwtinten. Laat je inspireren en kijk bij de RAL kleuren om een keuze te maken. Want dan heb je een heel kleurenpalet aan universele kleuren die steeds hetzelfde zijn vanwege de unieke codes. RAL 5010 Gentiaanblauw valt onder de RAL blauwtinten en is onderdeel van de RAL Classic collectie. Deze kleur is erg mooi als accentkleur. Maar een hele slaapkamer muur in Gentiaanblauw is erg mooi, kan je lekker wegdromen. Direct aan de slag? Bestel hier je blauwe verf!

Welke kleur is RAL 5010?

De krachtige blauwe tint komt uit de natuur. Gentiaan is een plantengeslacht en daar vallen blauwe bloemen onder. Dus de kleur RAL 5010 is daadwerkelijk uit de natuur geplukt. Gentiaanblauw lijkt ook op de zee tijdens een zonnige dag. Dus met RAL 5010 muurverf schilder je het effect van een stranddag op je woonkamer of slaapkamer muren.

Natuurlijke tinten als blauw hebben een rustgevend effect waardoor je Gentiaanblauw makkelijk met elke stijl kan combineren. In een modern design interieur is RAL 5010 een perfecte accentkleur. Maar ook in een landelijk interieur kan je met dit blauw alle kanten op, stel je kiest Gentiaanblauw voor een muur van je slaapkamer en de rest behang je met prachtig bloemen behang. Naast RAL 5010 muurverf mengen wij ook RAL 5010 lakverf voor je, stel je wilt een houten dressoir in Gentiaanblauw schilderen. 

RAL 5010 Gentiaanblauw

RAL 5010 versus Gelders Blauw

RAL 5010 Gentiaanblauw is een frisse kleur blauw. Heb je een interieur met veel grijs en wittinten dan is de vraag of je voor zo’n stralende kleur kiest. In dit geval is Gelders Blauw wellicht een mooier alternatief. Gelders Blauw is een vergrijsde blauwtint die veel diepte aan je kamer geeft en minder op de voorgrond staat dan RAL 5010 Gentiaanblauw. Gelders Blauw is een Sikkens kleur het zit in de collectie “Authentieke kleuren”. Als muurverf voor binnen staan beide kleuren erg mooi, het is maar net welke woonstijl jij hebt. Als lakverf voor kozijnen, schuttingen of deuren buiten is Gelders Blauw populairder vanwege het klassieke karakter. 

RAL 5010 Gentiaanblauw

RAL 5010 Gentiaanblauw

Sikkens Gelders Blauw

Sikkens Gelders Blauw

RAL 5010 Kleurencombinaties

Combineer de kleur RAL 5010 met wit- en beige tinten voor een Ibiza style in je woonkamer. En wat dacht je van Gentiaanblauw als accentkleur in een industrieel interieur, RAL 5010 combineer je makkelijk met zwart, staal en chrome tinten. Zo’n frisse kleur blauw als Gentiaanblauw is ook prachtig op een muur van de kinderkamer, combineer met behang met sterretjes, vissen of astronauten en je kinderkamer is helemaal af. RAL 5010 muurverf kan voor een speels effect zorgen of juist heel krachtig staan, het is maar net wat jij wil. 

RAL 5010 Verf

Elk merk heeft RAL 5010 verf in het assortiment, zo heb je RAL 5010 van Sigma, RAL 5010 van Flexa, RAL 5010 van Sikkens enzovoorts. Je kan dus ook diverse soorten muurverf en lakverf RAL 5010 kopen, wij mengen voor je RAL 5010 muurverf binnen of buiten. Jij kiest of je RAL 5010 matte of glanzende verf laat mengen. En wat de lakverf RAL 5010 voor het lakken van het dressoir van oma betreft is hoogglans populairder dan zijdeglans.

Gentiaanblauw RAL 5010 is geschikt voor muren en plafonds, prachtig zo’n blauw plafond op je badkamer! Alleen voor kozijnen is RAL 5010 minder populair en verliest het van Gelders Blauw. Omdat de RAL kleurcodes universeel zijn maakt het voor ons niet uit welk merk verf je kiest en of het lak- of muurverf is, je krijgt altijd RAL 5010 van bijvoorbeeld Flexa, Histor, Sigma, Wijzonol of Sikkens.

RAL 5010 Gentiaanblauw

Jouw voordelen bij Onlineverf.nl

Koop jouw RAL blauwtinten bij Onlineverf met de volgende voordelen:

  • Gratis online advies
  • Snelle levering
  • Achteraf betalen

Wil je inspiratie over de verschillende bestaande kleuren? Bestel een kleurenwaaier van jouw favoriete merk verf! Wil je meer weten over RAL 5010? Neem dan contact op met de ervaren deskundigen van Onlineverf.nl. Wij geven je graag antwoord en passend advies. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze voor de verf maakt.

RAL 5010 Gentiaanblauw verf bestellen: