RAL 5002 - Ultramarijnblauw

RAL 5002 - Ultramarijnblauw

Leestijd: 3 minuten 11-01-2023

Het blijft een moeilijke vraag… Welke kleur kies jij voor jouw muur, kozijn of wellicht voordeur? Er is zoveel keuze dat je soms door de bomen het bos even niet meer ziet. Voordat je alle RAL kleuren bekijkt, en dat zijn er nogal wat, adviseren wij jou om eerst na te gaan welke kleur jij wilt gebruiken. Blauw, groen, geel, noem maar op. Heb je dat voor jezelf helder? Bekijk dan pas de tinten van de gekozen kleur. Op deze pagina vertellen wij jou alles over de kleur RAL 5002, een fantastisch, blauwe kleur! Een kleur die voorkomt in de categorie blauwtinten, onderdeel van de RAL Classic collectie. Direct aan de slag? Bestel hier je blauwe verf!

Welke kleur is RAL 5002?

Ultramarijn blauw is een kleur die sinds de vroege middeleeuwen tot verbeelding spreekt. Het is een intens blauwe kleur die bij de juiste lichtinval richting de kleur violet neigt. Ultramarijn is een blauwpigment met rode sporen. Het is een kleur die ook vaak gebruikt wordt bij de glaceertechniek als transparante laag. Door ultramarijn te gebruiken in combinatie met wit, ontstaat er een intens, helder blauwe kleur. Echt fantastisch! Wil je meer blauw? Bij ons kies je uit vele andere blauwe kleuren, laat je inspireren!

RAL 5002 Ultramarijnblauw

RAL 5002 versus RAL 5017

Beide RAL kleuren behoren tot de RAL Classic collectie. RAL 5002, oftewel Ultramarijn blauw, en RAL 5017, Verkeersblauw, verschillen in blauwtint. RAL 5017 is een stuk rustiger aan de ogen. Het intense pigment van de kleur RAL 5002 is in mindere mate terug te vinden bij de kleur RAL 5017. Beide blauwtinten nemen warmte met zich mee en creëren een gevoel van geborgenheid.

RAL 5002 Ultramarijnblauw

RAL 5002 Ultramarijnblauw

RAL 5017 Verkeersblauw

RAL 5017 Verkeersblauw

Blauw symboliseert vertrouwen, wijsheid en heeft een kalmerend effect. Is de kleur Ultamarijn blauw te intens voor jouw interieur en ben je nieuwsgierig naar de kleur Verkeersblauw, klik hier!

RAL 5002 Kleurencombinaties

Combineer de kleur RAL 5002 met andere neutrale basiskleuren. Wit, grijs, zwart; geweldig! Ook bruine tinten passen steeds beter bij blauwe tinten. Of wat dacht je van een ton sur ton effect? Je combineert dan een tint blauw met een nog lichtere tint. Fantastisch en dan heb je alles in één stijl! 

Blauwe tinten, waaronder RAL 5002, stralen rust en kalmte uit. Het is daarom ook niet zo gek dat wij deze kleur associëren met natuurlijke elementen zoals lucht en water. Blauw is de perfecte kleur om helemaal tot rust te komen. Heb jij de design interieurstijl? Dan is deze kleur helemaal wat jij zoekt!

RAL 5002 Verf

Op onze webshop en in de fysieke winkels vind je verschillende soorten verf. Van muurverf tot lakverf en van mat tot hoogglans. De keuze is reuze! Ook hebben wij in ons assortiment verschillende bekende verfmerken zitten zoals Sikkens, Flexa, Histor, Wijzonol en Sigma. RAL kleuren zijn universeel en kunnen met alle verfmerken, in allerlei soorten gemengd worden. Jij maakt de keuzes, wij doen de rest! Wil jij de kleur RAL 5002, Ultramarijn blauw gemengd hebben met Sikkens lakverf; dat kan! Kom naar de winkel en ontdek de mogelijkheden.

RAL 5002 Ultramarijnblauw

Jouw voordelen bij Onlineverf.nl

Koop jouw RAL blauwtinten bij Onlineverf.nl met de volgende voordelen:

  • Gratis online advies
  • Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
  • Achteraf betalen mogelijk!

Ben jij er al uit of RAL 5002 jouw kleur is? Of kom je erachter dat grijs toch niet jouw kleur is en wil je meer inspiratie opdoen over de verschillende bestaande kleuren? Bestel dan een kleurenwaaier van jouw favoriete merk verf! Twijfel je nog en wil je meer weten over RAL 5002, neem dan contact op met de ervaren deskundigen van Onlineverf.nl. Wij staan graag voor je klaar en zoeken samen met jou de juiste kleuren!

RAL 5002 Ultramarijnblauw verf bestellen: