Sikkens Alphacryl Pure Mat; de verf van het Rijksmuseum | Onlineverf.nl

Sikkens Alphacryl Pure Mat; de verf van het Rijksmuseum

Als je op zoek bent naar een ultra matte muurverf die ook nog eens spiegelglad is, dan hebben we goed nieuws! Sikkens heeft namelijk een muurverf ontwikkeld die zo mooi is, dat hij wordt gebruikt in het Rijksmuseum. En die verf kun jij nu ook op je muur krijgen! We hebben het over de Sikkens Alphacryl Pure Mat natuurlijk.

Waarom de Sikkens Alphacryl Pure Mat?

De Sikkens Alphacryl Pure mat is een extreem matte, schrobvaste, oplosmiddelvrije binnenmuurverf. Hierdoor is de verf uitermate ideaal voor ruimten met invallend strijklicht. Omdat Alphacryl Pure Mat SF spanningsarm en isolerend is, is de verf ook erg geschikt om te gebruiken bij renovaties. Daarnaast heeft deze muurverf schrobklasse 1, wat inhoud dat de verf goed reinigbaar is. Alleen deze eigenschappen al maken de verf uniek in z’n soort. Daar komt nog eens bij dat er in deze muurverf geen oplosmiddelen zitten en daardoor wordt gekenmerkt als ‘’Ecosure’’ product. Dit betekent dat deze muurverf beter is voor het milieu.

Belangrijkste kenmerken Sikkens Alphacryl Pure Mat

  • Bijzonder glad eindresultaat
  • Glanst niet op
  • Gemakkelijk afneembaar
  • Extreem mat uiterlijk
  • Gemakkelijk aan te brengen

Gebruik de Sikkens Alphacryl Pure Primer als onderlaag.

Het is van belang dat onder de Alphacryl Pure Mat de juiste onderlaag wordt gebruikt. Gebruik hiervoor altijd de Sikkens Alphacryl Primer SF. Met deze primer creëer je een sluitend verfsysteem die zorgt voor een gegarandeerd resultaat.Het voordeel van deze primer is dat je, nadat je de primer hebt aangebracht, maar één laag Alphacryl Pure Mat nodig hebt. Daarnaast zorgt deze primer voor een prachtig en egaal eindresultaat. 

De Meesterhand Microvezel roller 9 mm voor het beste resultaat

Uiteraard is het belangrijk dat je kiest voor de beste verf. Dat is immers de basis van een prachtig eindresultaat. Echter is de keuze van de roller minstens zo belangrijk. Ga je met een simpele, goedkoper muurverfroller aan de slag, dan is de kans groot dat je niet het gewenste effect behaald. Wij adviseren je daarom de Meesterhand Microvezelroller te gebruiken. Deze roller is verkrijgbaar in verschillende varianten; zo is er een variant voor gladde ondergronden en een variant voor gestructureerde ondergronden. Op de productpagina van deze roller kun je aangeven welke roller je wilt hebben. 

Nieuwe kleuren ontwikkeld

Sikkens had ook een extra doelstelling voor het Rijksmuseum: het ontwikkelen van 60 nieuwe kleuren gebaseerd op authentieke kleuren uit 1885. Maar ook het bedenken van een oplossing om de oorspronkelijke decoraties over te schilderen en toch te behouden voor de toekomst. Twee uiteenlopende uitdagingen waar Sikkens mee geconfronteerd werd bij de restauratie en renovatie van het Rijksmuseum in Amsterdam.