Hout Binnen Schilderen | Onlineverf.nl

Hout Binnen Schilderen

 

Hout binnen schilderen? Onlineverf.nl helpt u graag met het beste advies!

1 Omgeving afdekken Dek met afdekplastic de vloer + meubels goed af.

2 Losse spijkers en schroeven verwijderen Verwijder met een nijptang alle losse spijkers en schroeven uit het hout

3 Plaatselijk verflagen verwijderen Verwijder met een krabber alle loszittende stukken oude verf

4 Bestaande verflagen reinigen Reinig met schoon water en een reinigingsmiddel de ondergrond goed

5. Verwijder eventueel aanwezig houtrot Prik met een priem of schroevendraaier in het hout en controleer of er houtrot aanwezig is. Is dit het geval, verwijder deze dan grondig met een krabber totdat er alleen schoon, vast en droog hout overblijft. Schuur de ondergrond heel goed en primer deze plek met een geschikte houtprimer een keer extra.

6. Houtreparatie  Indien er houtrot aanwezig is of er zitten gaatjes in het houtwerk, plamuur deze dan dicht. Grote gaten dienen met een 2 componenten reparatiemiddel te worden gedicht en kleinere gaatjes met een gewone plamuur (dit laatste toepassen na grondverf)

7. Gehele ondergrond schuren Het is van groot belang dat de gehele ondergrond zeer goed geschuurd word. Indien het hout in goede staat is, neem dan een maximale korrel van P180. Het liefst nog een lichtere korrel, bijvoorbeeld P240. indien het hout slechter is, kunt u kiezen voor een grovere korrel bijvoorbeel P120.  

8. Ondergrond stofvrij maken  Maak de hele ondergrond stofvrij met een stoffer en eventueel met een licht vochtige spons.  

9. Reparaties schuren + gronden  Zorg er voor dat de gerepareerde onderdelen helemaal glad zijn en wanneer u er met een vinger overheen voelt, moeten de overgangen niet meer te voelen zijn. (Zo min mogelijk overgang, geeft het beste resultaat) Wanneer de reparaties helemaal glad zijn, dienen ze vooraf een keer extra gegrond te worden.

10. Afplakken  Plak indien gewenst alle niet te schilderen delen in de buurt af, zodat u een mooi strak eindresultaat krijgt. Indien er behang in de buurt zit, plak dit dan voorzichtig af met minder hard plakkende tape. (geen traditionele schilderstape) Wanneer er glas in de buurt zit, neemt u dan glastape.

11. Alle kaal gekomen delen overgronden Pak een goede kwast, controleer deze op losse haartjes en grond alle kaal gekomen hout delen over. Lees goed de instructies op het blik.  Het is verstandig om de grondverf in de eindkleur te bestellen, dit komt ten goede aan de dekking van de lakverf.

12. Alles gronden  Indien de grondverf goed droog is geworden, kunt u alles gaan gronden. Schenk de grondverf uit het blik in een bakje of strijkvaatje, zo houd u de rest van de verf schoon. Zet niet te veel verf op de eerste keer en smeer het netjes gelijkmatig uit over het oppervlak.

13. Kitten  Na het gronden kunnen de gaatjes en kiertjes gekit worden met acrylaatkit. Deze is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Laat de kit minimaal 4 uur drogen en lees aandachtig de gebruiksaanwijzing op de koker.  

14. Aflakken  Indien gewenst kunt u de grondlaag heel licht opschuren, voor een betere hechting. Dit dient te gebeuren met een hele lichte korrel (max p240) of een schuurpad. Daarna de ondergrond weer stofvrij maken en u kunt beginnen met de 1e laklaag. Dit kunt u opzetten met een goede kwast (controleer weer de losse haartjes) of met een goede lak roller van bijvoorbeeld Anza. Rol deze roller de eerste keer over een stukje tape. Zo bent u er zeker van dat alle loszittende haartjes weg zijn en niet in uw lak terecht komen. Lees de gebruiksaanwijzing op de verfpot goed door. Voor het beste eindresultaat, kunt u deze behandeling herhalen na goede droging (zie etiket verfpot) Schuur tussen beide lagen de verflaag weer even licht op en reinig deze uiteraard tussendoor weer met schoon water.

15. Plakband verwijderen en schoonmaken  Na het schilderen kunt u de tape  verwijderen, doe dit rustig en trek de tape er over de kop af, dit voorkomt afknappende stukjes verf. Indien dit niet goed gaat, snij dan voorzichtig de tape los met een scherp mesje. Reinig de geschilderde oppervlakten pas na grondige droging. Ruim alle verfresten en materialen op in de daarvoor bestemde chemobox

16. Reinig uw materialen  Reinig uw materialen zorgvuldig, u kunt de kwasten schoonmaken met thinner of bewaren in water (indien u op korte termijn weer wilt schilderen) Zet de kwasten niet in de thinner!

17. Geniet van het mooie eindresultaat!   Hout binnen schilderen wordt gemakkelijker met de tips van www.onlineverf.nl

 

 

Onze favorieten:

BuitenlakBinnenlakMuurverf
Sikkens Rubbol XD High GlossSigma S2U Nova SatinSigma Perfect Matt
Sigma S2U Allure GlossSikkens Rubbol BL Rezisto SatinSigmapearl Clean Matt
Sikkens Rubbol Primer ExtraSigma S2U Nova Traplak Soft SatinSikkens Alpacryl Pure Mat SF
 Sigma S2U Nova Primer