Kast verven: Direct aan de slag

Een kast schilderen, is dit moeilijk? Nee, een kast verven kan jij ook. Jouw meubels een frisse kleur te geven in plaats van een nieuwe kast kopen is ook nog eens duurzaam. Of je de oude kast van oma wilt schilderen, een eiken kast uit de jaren 80 of een Ikea kast wilt verven, het kan allemaal. 

Let wel op het materiaal. Afhankelijk van of je kast van hout, mdf of fineer is hecht de verf makkelijker. Bovendien hangt van het materiaal van je kast ook af welke verf het meest geschikt is. Het is of houtlak of een universele verf. Kies bij voorkeur voor watergedragen verf binnenshuis. Deze verf laat geen verfgeurtjes achter en is beter voor het milieu, en ook voor je eigen gezondheid. 

Kast verven, in het kort:

  1. Afdekken
  2. Afplakken
  3. Schoonmaken + ontvetten
  4. Schuren
  5. (De juiste) grondverf aanbrengen
  6. Matteren
  7. Aflakken
  8. Tape verwijderen
  9. Roller/kwast bewaren(?)

Kast verven; maar welke kleur?! Wist je dat de meeste mensen voor grijs kiezen wanneer ze een kast schilderen? Mat grijs haalt jouw kast vanuit de vorige eeuw in een handomdraai of beter gezegd met wat penseelstreken naar het hier en nu.

Benodigdheden


Zit er verf op terpentinebasis op de kast? Zorg dan dat je de oude verflaag er goed afschuurt. Zo hecht de nieuwe laag lakverf beter op je kast. 

Staat je kast in de woonkamer of keuken en maak je er veel gebruik van? Dan adviseren wij verf die stootvast en krasvast is. Zo voorkom je deukjes of krassen in jouw mooie kast.

Stappenplan


Kleuradvies kast schilderen
Wil je een match met jouw meubels? -> Kies je een kleur die veel in jouw interieur voorkomt. 

Ga je juist voor contrast en maak je een eyecatcher van je kast? -> Kies een diepe of felle kleur. 

Details: Heeft jouw kast mooie deurknoppen, houtsnijwerk of raampjes? Dan kan je bewust voor TWEE kleuren kiezen. Een lichte en een donkere tint zodat de bijzondere elementen juist opvallen, dit geeft ook een ruimtelijk effect, bijna 3D dus. 

Afronden


Idee: interactieve kast met krijtverf
Wil je jouw kast een interactieve functie geven? Dan schilder je de deuren van je kast met krijtverf, leuk voor de kinderen. 

Let altijd op het materiaal van jouw kast. Voor een houten kast ben je met onze houtlak van Histor van een mooi resultaat verzekerd. Deze verf vergeelt later niet, ook belangrijk. Een kast die niet van hout is schilder je met verf die voor universeel gebruik geschikt is.

De kast verven? Bestel hieronder jouw kastverven: