MDF schilderen: Snel aan de slag

MDF staat voor Medium Density Fibre-board. Een veel gebruikt materiaal voor bijvoorbeeld keuken- en badkamerkastjes. Wil je MDF gaan schilderen? Dan is goede voorbereiding hier letterlijk het halve werk. Wij leggen je uit wat je moet doen.

MDF schilderen, in het kort:

  1. Ontvetten
  2. Evt. opvullen
  3. Controleren en schuren
  4. Afplakken
  5. (De juiste) grondverf aanbrengen + schuren
  6. Aflakken
  7. Tape verwijderen
  8. Roller/kwast bewaren(?)

MDF zuigt erg veel verf op. Kies voor een goede primer, deze legt een goede basis en heft de zuigende werking van het MDF een beetje op. Scheelt wat uurtjes schilderen.


De randen van MDF platen zijn vaak het moeilijkst om te schilderen. Wil je de zijkanten net zo strak hebben als de voor- en achterkant. Zorg dat je de bovenstaande stappen ook daar goed opvolgt. Zorg voor een vet- en stofvrije ondergrond en lak deze 2 keer goed af met grondverf. Daarna kan je de zijkanten goed aflakken.

Stappenplan


Ja, het vergt even wat tijd en geduld om MDF te schilderen. Het is een lastig materiaal om te schilderen. Let daarom ook goed op het volgende: MDF neigt om krom te trekken wanneer er maar één kan geschilderd wordt. Schilder daarom altijd beide kanten van het MDF om dat te voorkomen.

Afronden

Bestel jouw MDF verf hieronder: