Garagevloer coaten: Bekijk het stappenplan

Garagevloer coaten: Bekijk het stappenplan

Leestijd: 2 minuten 12-01-2021

Zelf garagevloercoating aanbrengen, het is zeker niet moeilijk maar je moet natuurlijk wel weten wat je moet doen. Met een goede dosis geduld en een beetje schilderervaring lukt het ook jou om je garagevloer te voorzien van een laag coating.

Een betonvloer heeft bescherming nodig om hem langer goed te houden en te beschermen tegen vuil, vocht en andere vloeistoffen. Daarnaast geeft een coating je vloer een nieuwe, mooie en schone uitstraling. De coating zorgt ervoor dat de vloer hard wordt en beschermd is tegen intensief gebruik.

Garagevloer coaten, in het kort:

  1. Afdekken
  2. Gaten vullen
  3. Reinigen en ontvetten
  4. De juiste roller kiezen
  5. Verven
  6. Tape verwijderen
  7. Kwast/roller bewaren(?)

Benodigdheden

Als de garagevloer nieuw is dan moet je nog 4 weken wachten met het aanbrengen van de garagevloercoating i.v.m. vocht en een te hoge Ph waarde van de vloer.

Wij raden aan om eerst een goede hechtprimer te gebruiken. Deze is in 8 dagen uitgehard en kan na 16 uur worden overgeschilderd.  en dat er geen scheuren meer in je vloer zitten.

Stappenplan


Het instrooien van de kleurenchips kan makkelijker gaan als u een potje met een daarop een deksel met gaatjes gebruikt. Boor in de deksel gaatjes van 7 mm (hou de binnenzijde van de deksel glad zodat de uitsteeksels van het boren aan de buitenzijde zit.). Op deze manier kunt u de chips handig doseren.

Afronden