Canexel schilderen: Zo doe je dat

Canexel is een bouwmateriaal voor buiten. De platen lijken op hout, maar worden geproduceerd van houtvezels. Je hebt Canexel planken al overal gezien. Gevels of stacaravans zijn er vaak van voorzien.

Zoals bij elk plaatmateriaal dat buiten ingezet wordt is de bovenkant van de planken van een toplaag voorzien. De toplaag is van kunststof, waarbij je de houtstructuur die tijdens de productie in het hout is geperst goed zichtbar is. Hierdoor heeft Canexel een erg natuurlijke uitstraling. Op de toplaag zit een laklaag die voor extra bescherming tegen vocht en weersinvloeden zorgt. 

Canexel schilderen, in het kort:

  1. Afdekken
  2. Reinigen en ontvetten
  3. Beschadigingen bijwerken
  4. Verven
  5. Tape verwijderen
  6. Kwast/roller bewaren(?)

Benodigdheden


Wij adviseren je om een vochtregulerende verf te kiezen die geschikt is voor het schilderen van Canexel. Koop een watergedragen lakverf voor buiten. Hiermee bescherm je de gevel of je caravan de komende jaren tegen weersinvloeden. En het glanzende resultaat van goed dekkende, hoogwaardige verf is altijd prachtig om te zien.

Stappenplan


Wanneer je buiten wilt schilderen ben je aangewezen op het weer. Het voordeel van schilderen in het najaar of voorjaar is, dat je geen tropische buitentemperatuur meer hebt. De luchtvochtigheid en temperatuur hebben invloed op het verwerken van de verf en het droogproces.

Afronden

Canexel schilderen? Bestel hieronder je canexelverf: