Kozijn verven: Zo doe je dat

Laten we beginnen met de vraag waarom je je kozijnen moet schilderen. Een goede verflaag beschermt je houten kozijnen namelijk tegen vocht. Vooral je buitenkozijnen krijgen wat te voorduren van het Nederlandse weer. Maar een lik verf gaat ook houtrot tegen waardoor je kozijn langer meegaat. Maar hoe schilder jij je kozijnen? Daar gaan wij je bij helpen! 

Benodigdheden


Door het hang- en sluitwerk los te schroeven voor je gaat schilderen kun je overal wat makkelijker bij. En het scheelt weer extra afplak werk

Ga je aan de slag met je kozijnen binnen? Dan adviseren wij een goede verf op waterbasis, zoals de Sigma S2U Nova Gloss of de Sigma S2U Nova Satin. Wil je je buiten kozijnen schilderen? Ga dan voor de Sigma S2U Allure Gloss voor hoogglans afwerking. Liever zijdeglans? Dan is de Sigma S2u Semi Gloss of Satin wat voor jou. 

Stappenplan


De populairste kleur voor je kozijnen is wit. Vooral binnen wordt dit vaak gebruikt maar denk ook eens aan zwarte kozijnen voor een industriële look. Buiten kun je spelen met kleur door je zogenoemde ‘draaiende delen’ een andere kleur te schilderen. Denk aan grachtengroen, RAL7016 of RAL5004.

Afronden

Kozijnen schilderen? Bestel hieronder je verf voor de kozijnen: