Dakgoot schilderen: Volg deze stappen

De dakgoot is een belangrijk onderdeel van de woning. Hij zorgt er voor dat al het regen- en smeltwater wordt opgevangen en netjes wordt afgevoerd via de regenpijp. We staan er niet zo vaak bij stil dat ook de dakgoot onderhoud nodig heeft. Bijvoorbeeld een laagje verf!

Een dakgoot kan van diverse materialen worden gemaakt. Traditioneel worden ze van zink gemaakt. Dat is ook hoe veel mensen de dakgoot kennen. Een dakgoot van zink hoef je niet te schilderen. Wil je dit toch dan moet je eerst een primer gebruiken. Let op dat je er eentje kiest die geschikt is voor non-ferro materialen zoals zink. Vervolgens kies je een geschikte lak voor buiten. Kan je hierbij hulp gebruiken, vraag het onze klantenservice!

Tegenwoordig worden dakgoten ook vaak gemaakt van hout, aluminium en kunststof. Zorg daarom dat je altijd een primer en verfsoort gebruikt dat geschikt is voor de ondergrond. Kies voor een vochtregulerende verf, wel zo handig bij een dakgoot! Heb je dit alles in huis, dan kan je direct aan de slag!

Dakgoot schilderen, in het kort:

  1. Afdekken
  2. Reinigen
  3. Ontvetten
  4. Afplakken
  5. (De juiste) voorstrijk gebruiken
  6. De juiste roller kiezen
  7. Roller pluisvrij maken
  8. Verven
  9. Tape verwijderen
  10. Kwast/roller bewaren(?)

Benodigdheden


Gebruik schakel-verf. Wat dit is? Dit is een één-pot-systeem, wat er feitelijk op neer komt dat de verf vochtregulerend is. De vocht kan dus weg, waardoor de verf niet zal gaan bladderen. Tevens kun je de verf zowel als primer en als lak gebruiken. De levensduur van een dergelijke verf is circa 5 jaar.   

Stappenplan


Voor je dakgoot kan je beter een multiprimer gebruiken. Bijvoorbeeld Sigma Multiprimer Rapid. Deze multiprimer is geschikt voor onder andere hout, metaal en diverse kunststoffen. Een goede primer is de aflak en zorgt voor een goede hechting van de verf. Kan jij langer van je schilderwerk genieten!

Afronden


Het maakt niet uit of de goot van hout of van kunststof is, ontvetten is altijd een must! Dat is een belangrijke voorwaarde voor het hechting van verf. Doe je dit niet, dan zal je merken dat de verf op den duur los gaat laten. En dan heb je al je werk voor niet gedaan. Na het ontvetten moet je het oppervlak eerst goed naspoelen met schoon water. Zo zorg je ervoor dat er geen resten van het schoonmaakmiddel meer aanwezig zijn.

Dakgoot schilderen? Bestel hieronder jouw dakgoot verfproducten: