Metaal schilderen: Zo doe je dat

We kennen verschillende soorten metaal. Je mag denken aan bijvoorbeeld ijzer, aluminium, koper, chroom, nikkel, goud, zilver, platina, tin, zink en lood. Kan je dit ook schilderen? Jazeker! Mits je de juiste verf, verfbenodigdheden én onderstaande tips gebruikt.

Als het gaat om metaal dan mag je bijvoorbeeld thuis denken aan het schilderen van: radiatoren, allerlei hekwerken, een metalen kozijn en de (automatische) garagedeuren. Hiervoor is er metaalverf te bestellen in verschillende kleuren. Er zit namelijk wel verschil in het schilderen van metaal en het schilderen van bijvoorbeeld hout of steen. Het verschil zit, behalve in de soort verf, ook in de voorbereiding, daarover verderop op deze pagina meer. Want de voorbereiding is altijd de basis voor het beste resultaat van je schilderklus. 

Met een goede verflaag op jouw metaal zorg je ervoor dat het niet snel afbladdert en dus langere tijd bestand is tegen roestvorming en oxidatie. Bij metaal mag je rekening houden met temperatuurwisselingen (radiatoren). Alleen daarom is metaalverf een must. En uiteraard om een goede hechting, dekking en prachtig resultaat natuurlijk!

Metaal schilderen, in het kort:

  1. Afdekken
  2. Roest verwijderen
  3. Reinigen en ontvetten
  4. Afplakken
  5. (De juiste) grondverf aanbrengen
  6. Verven
  7. Tape verwijderen
  8. Kwast/roller bewaren(?)

Benodigdheden

Benodigdheden

Voordelen van metaal schilderen
Door een speciale metaalverf te gebruiken voorkom je mogelijke verkleuringen en weet je zeker dat de verf goed hecht én lang blijft zitten. Welke verf je kiest hangt ook af van het uiteindelijke voorwerp dat je verft. Daarover geven wij je graag advies. Als je alle stappen zorgvuldig doorloopt heb je langer plezier van je resultaat en bescherm je het metaal optimaal.

Metaal schilderen in kleuren
Ook voor metaal zijn diverse verfsoorten in alle RAL kleuren leverbaar. Dat is super handig! Zo kan je de radiator exact dezelfde kleur geven als de muur of je garagedeuren net een tintje lichter of donkerder dan het kozijn. Keuze genoeg!

Afronden

Uw metaalwerk schilderen? Bestel hieronder de geschikte metaalverven: