Ombre effect verven: een kleurrijk avontuur van creativiteit

Ombre effect verven: een kleurrijk avontuur van creativiteit

Leestijd: 5 minuten 28-11-2023

Duik in de wereld van verf en kleur, en geef jouw kamer een adembenemende make-over met het betoverende ombre effect. Vergeet de standaard éénkleurige muren; het is tijd om een statement te maken met een subtiel kleurverloop dat elke hoek van je kamer omhult met zachtheid en harmonie.

Wat is ombre effect verven?

Het ombre effect is een schildertechniek waarbij je met meerdere kleuren muurverf een prachtig kleurverloop creëert. Meestal kies je hiervoor 1 muur van je kamer. En er zijn eindeloze mogelijkheden, want je kan het ombre effect van boven naar beneden of van links naar rechts laten verlopen. Ga bijvoorbeeld voor de subtiele overgang van lichtgeel naar oker, of waag je aan diepere kleuren zoals paars tot blauw, en ontdek de magie die ontstaat wanneer muurverf kleuren in elkaar vervloeien.

Wat heb je nodig voor het schilderen van een ombre effect?

Voordat je aan dit kleurrijke avontuur begint, zorg ervoor dat je de benodigdheden bij de hand hebt, zoals de gereedschappen voor een kunstenaar. Met roerhoutjes, rollers, kwasten, en een vleugje creativiteit, ben je klaar om je eigen meesterwerk te creëren.

Benodigdheden 

Voor een kleurverloop met 3 tinten muurverf. Hier alles op een rij:
•    3 kleuren verf (bijvoorbeeld de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF in 3 kleuren)
•    roerhoutjes
•    3 kleine rollers
•    3 brede kwasten
•     verfbakjes
•    1 verfkwastje 
•    afplaktape
•    verfblikopener 
•    afdekfolie vloer


Ombre effect, tip voor de doe-het-zelver 
Schilder je niet zo vaak? En wil je zeker weten dat dit kunstwerk je makkelijk afgaat? Dan kan je deze magische techniek het beste eerst even oefenen op een stuk karton, zodat je zeker weet wat de muurverf doet, hoe de vloeiing is en dat jouw unieke ombre effect straks de muur siert.

Stappenplan

Werk snel want de overgang van kleuren lukt het beste als de eerste muurverf nog nat is. Zo ontstaat een vloeiende overgang.

Stappenplan video

Wat is de beste muurverf voor een ombre effect?

Koop goede muurverf die makkelijk vloeit, zoals de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF. Bij ons laat je jouw muurverf op kleur mengen vanaf een hoeveelheid van 250 ml. Kies de glansgraad die past bij jouw statement muur, want muurverf is er van extra mat tot glanzend. 

Zorg voor een witte muur, voorkom dat donkere kleuren de muurverf kleuren beinvloeden. Overschilderen is moeilijk, bij voorkeur zet je het ombre effect in 1 keer goed op je muur. 

Ombre effect verven? Bekijk de benodigdheden: