Betonvloer verven: Direct aan de slag

Heb je een betonvloer in huis waar nog niets overheen ligt? Dat is helemaal van nu! Je kan hier natuurlijk een andere vloer overheen aanbrengen of je gaat je betonvloer schilderen! Hoe cooll! Als het beton heel ruw is moet je deze eerst licht opschuren. Is het beton juist te glad ook dan kan licht opschuren helpen, helemaal als je dit in combinatie met een primer doet. Door de primer hecht de uiteindelijke verf juist goed en kan je langer van je vloer genieten.

Het schilderen van een vloer is niet heel ingewikkeld. Hiervoor kan je een betonverf gebruiken. Deze verf is overigens niet alleen geschikt voor beton, ook voor andere harde oppervlakten. Het is makkelijk te reinigen en meer watervast dan een gewone muurverf. Hoe je dit aanpakt en waar je op mag letten vertellen we je hieronder.

Betonvloer verven, in het kort:

 1. Schoonmaken
 2. Reinigen en ontvetten
 3. Controleren
 4. Afplakken
 5. (De juiste) voorstrijk aanbrengen
 6. De juiste roller kiezen
 7. Vloer verdelen in vlakken
 8. Randjes schilderen met een kwast
 9. Verven
 10. Tape verwijderen
 11. Kwast/roller bewaren(?)

Je kan je betonvloer met muurverf schilderen. Hoewel betonverf heel makkelijk te reinigen is en behoorlijk watervast.

Wij hebben betonverf dat geschikt is voor zowel binnen als buiten.

We hebben betonverf in één-compent en in twee-componenten. Die laatste is extra sterk en het beste bestand tegen olie, vet en slijtage.

We hebben betonverf van bekende merken als Sikkens en Histor en mengen alles voor je in de gewenste kleur!

Benodigdheden


De meeste betonverf is zowel geschikt voor binnen als buiten. Doordat de verf meestal op basis van alkydhars is, kun je hem in beide gevallen gebruiken. Handig!

Stappenplan


Werk ‘nat in nat’: dat betekent dat je de vierkanten met elkaar laat overlappen. Schilder de vierkanten van links naar recht en wanneer je de hele vloer klaar hebt verbind je vierkanten door de roller nog een keer helemaal naar links of rechts te rollen. Werk zo de vloer af. Belangrijk om in een keer door te rollen om kleur verschil te voorkomen. Succes!

Afronden


Heb je vloerverwarming? Schakel deze dan voordat je gaat schilderen volledig uit. Doe je dit niet dan droogt de verf te snel en dat geeft meestal een lelijk eindresultaat. 

Is je betonvloer net gelegd en nog heel nieuw? Zorg dan dat je zeker weet dat de vloer goed droog is voordat je aan de slag gaat. Is je vloer te nat dan ontstaat er vocht. Gebeurt dit net onder of in de verflaag dan zie je dat altijd terug als je klaar bent met schilderen. Let wel, minimale droogtijd is al snel zes weken; houdt hier rekening mee in je planning!

Betonvloer verven? Bestel hieronder jouw betonvloerverf: