Trap schilderen: Snel aan de slag

Wil je een trap schilderen in huis dan is de grote uitdaging, dat je de trap dagelijks gebruikt dus je loopt erop. En hoeveel spullen sjouw je dan niet met het hele gezin van boven naar beneden en andersom? Elke traptrede slijt en soms ontstaan er kleine beschadigingen in de laklaag. Koop daarom een traplak die oersterk is, slijt- en krasvast is en tegen stootjes kan.  

Het schilderen van je trap is een verfklus die je goed kan voorbereiden. Naast goede traplak of trapverf hoef je alleen het stappenplan te volgend dan moet het lukken. Daarbij helpen wij je graag. Wat heb je nodig voor het verven van je trap?  

Trap verven, in het kort:

  1. Afdekken
  2. Ontvetten
  3. Schuren
  4. Controleren op beschadigingen
  5. Afplakken
  6. (De juiste) grondverf aanbrengen
  7. Aflakken
  8. Tape verwijderen
  9. Roller/kwast bewaren(?)

Benodigdheden


Primer zorgt ervoor dat er een grondlaag op de trap zit. Heb je de bestaande, beschadigde laklaag opgeschuurd dan is het belangrijk om met de primer voor een basis laag te zorgen waarop je vervolgens de traplak aanbrengt. Hierdoor hecht de laklaag beter en is het resultaat na het aflakken van jouw trap mooi egaal en strak.

Stappenplan


Schilder de trap om de traptrede. Hiermee bedoelen we dat je begint bij trede nummer één. Daarna schilder je trede nummer drie enzovoorts. Zo kun je in ieder geval nog naar boven en beneden.

Afronden


Voorzie jij je trap van een nieuwe kleur? Veel trappen zijn wit of hebben een natuurlijke houtkleur. Is je hal licht dan kan je met een donkere trap extra diepte geven aan je entree. Ga eens voor traplak in grijs of misschien heb je zelfs het lef om je trap zwart te schilderen? Staat wel heel gaaf, zeker in combinatie met trapverlichting. Maak van jouw trap een echte eyecatcher!

Trap schilderen? Bestel hieronder je verf voor de trap: