Trespa schilderen: Volg deze stappen

Allereerst beginnen we natuurlijk met de vraag: Wat is Trespa? Trespa is een plaatmateriaal dat vooral voor buiten wordt gebruikt. Het is een zeer duurzaam en hoogwaardig product. Trespa is vrijwel ongevoelig voor zon, regen, vocht, temperatuurswisselingen en UV-straling. Het is vaak een vervanger voor hout, bijvoorbeeld aan gevels en boeidelen. 

Vind je het tijd voor een ander kleurtje en wil je graag het Trespa schilderen? Geen probleem, wij leggen je uit hoe je dat moet doen. 

Trespa schilderen, in het kort:

  1. Afdekken
  2. Ontvetten
  3. Schuren
  4. Afplakken
  5. (De juiste) grondverf aanbrengen
  6. Aflakken
  7. Tape verwijderen
  8. Roller/kwast bewaren(?)

Benodigdheden

Stappenplan


Wil je een beter eindresultaat? Dan adviseren wij om een verfroller te gebruiken in plaats van een kwast. Je bent sneller klaar en voorkomt strepen op het oppervlak.


Ga je buiten Trespa schilderen? Kies dan voor een A-kwaliteit verf op basis van Alkyd. Deze verf droogt minder snel waardoor je fouten kan herstellen. Daarnaast beschermt deze tegen verschillende weersomstandigheden. Voor binnen kies je verf op basis van acryl. Zo heb je minder last van nare luchtjes. 

Afronden


Zie je dat het Trespa aan het verkleuren is? Dan is het waarschijnlijk tijd om het te schilderen. Gebruik je een goede verf dan gaat Trespa lang mee en vergt het weinig onderhoud. Zo laat je het er weer uit zien als nieuw of geef je je woning een nieuwe look!