Fineer verven: Snel aan de slag

Als je spaanplaat of fineer wilt schilderen dat kan dat zeker. En helemaal wanneer je de klus goed voorbereidt. Daar helpen we je graag bij. We geven je hier tips voor de juiste stappen. Dus wil je het ledikant of kastje van spaanplaat of keukendeurtjes van fineer van een nieuwe kleur voorzien, ga lekker aan de slag!

Spaanplaat verven met latex of muurfverf werkt heel makkelijk. De verf is verkrijgbaar in allerlei kleuren. Dus welke kleur kies jij?

Fineer verven, in het kort:

  1. Afdekken
  2. Reinigen
  3. Controleren en schuren
  4. Afplakken
  5. Voorstrijken
  6. Verven (met de juiste roller)
  7. Tape verwijderen
  8. Kwast/roller bewaren(?)

Benodigdheden

Stappenplan


Voorstrijk of primer zorgt voor een egaal resultaat en een goede hechting. Heb je een spaanplaat dat nog nooit geschilderd is? Gebruik dan zeker een voorstrijk. 
Ook een gelamineerde spaanplaat kan je probleemloos schilderen. Wil je dit doen dan begint de klus net als, het schilderen van elke andere soort spaanplaat, met het ontvetten en licht schuren. Dit komt het resultaat echt ten goede, dus neem hiervoor de tijd.
Je wilt ook niet dat vet en vuil het resultaat verpesten, dus verwijder na het schuren goed het stof en maak de boel vetvrij. Spaanplaat schilderen was nog nooit zo leuk, aan de slag!
 

Afronden


Weet je dat je fineer zelfs kunt whitewashen? Als je eerst het oppervlakte licht opschuurt, en het is ontdaan van lak of verf, dan kan je het whitewashen of vergrijzen. Dit doe je met bijvoorbeeld een vernis was of krijtverf wash.

Fineer of Spaanplaat verven? Bestel hieronder de geschikte verf: