Buitenmuur verven: Direct aan de slag

Gevels: je ziet ze tegenwoordig in allerlei kleuren zoals wit, groen, bruin, blauw, geel en zelfs roze. De één vind het prachtig, de ander verschrikkelijk. De kleur van de buitenmuur van je huis kan een indrukwekkend effect hebben op jezelf en anderen. Kleur typeert namelijk wie jij bent als persoon en wat je wilt uitstralen. Bewust en onbewust zijn we hier dagelijks mee bezig. Apart hé?

De buitengevel nader bekeken

Vanwege de weersinvloeden waarmee de buitengevel te maken heeft, is het van belang goed advies in te winnen voordat je gaat schilderen. Het zou natuurlijk zonde zijn als de verf er na een flinke regenbui weer afdrupt. Daarnaast maakt het nogal een verschil of je een nieuwbouwhuis hebt of de buitengevel wilt gaan schilderen van een reeds bestaande woning. Gelukkig zijn wij van Onlineverf.nl altijd bereid om jou te helpen! Wil je de buitenmuur professioneel verven? En wil je een goed advies voor het schilderen van de buitengevel? Lees dan verder en wordt een pro!

Hoe moet ik beginnen?

De eerste stap voor het beste resultaat verschilt per situatie. We beginnen met een buitenmuur van een nieuwbouwwoning. Hierbij is het van belang dat de muur schoon en vrij is van steenresten. Je gebruikt hiervoor bij voorkeur deze schilders stoffer. Daarna gaan we de muur fixeren. Dat is namelijk belangrijk voor een goede opname van de verf. In ons schildersbedrijf gebruiken wij altijd Sigmafix van het merk Sigma. Daarna kun je beginnen met het echte werk, het schilderen van de buitenmuur.

Resultaat met de beste verf

Wil zeker zijn van het beste resultaat? Dan adviseren wij jou in dit geval twee merken. Sikkens en Sigma. Per merk zullen we even de varianten benoemen. Een verf met een goede prijs/kwaliteitverhouding is de Sikkens Alphatex IQ Mat, of voor zijdeglans de Sikkens Alphatex IQ. Wil je graag een wat betere muurverf? Bekijk dan eens de Sikkens Alpha Topcoat voor een matte afwerking. Zoek je structuurverf voor buiten? Pak dan de Sikkens Alphacoat

Liever Sigma verf? Bekijk dan eens de Sigma Facade Topcoat Satin of Sigmatex Superlatex Satin voor een zijdeglans afwerking. Wil je liever een matte afwerking? Ga dan voor de Sigma Facade Topcoat Matt of de Sigmatex Superlatex Matt. Heb je een reeds bestaande woning? Ook dan is het advies om de gevel schoon te maken en daarna te fixeren. Is de buitenmuur al eerder geschilderd? Dan hoef je de gevel alleen maar schoon te maken voordat je begint met schilderen.

Gebruik juiste muurverfroller

We geven je graag nog een aantal tips mee voor het aanbrengen van de verf. Het is namelijk belangrijk dat je wel de juiste muurverfroller gebruikt. Daarom adviseren wij de Progold Proflor muurverfroller. Kenmerkend voor deze roller is de grote verfopname en afgifte vermogen. De roller is erg geschikt voor alle muurverven op gestructureerde ondergronden. Ideaal voor buitenmuren dus!

Ga direct aan de slag met één van deze producten: