​Radiator Verven: Zo ga je aan de slag

​Radiator Verven: Zo ga je aan de slag

Leestijd: 2 minuten 11-03-2021


Met het schilderen van muren of houtwerk zijn veel mensen al bekend. Maar stel het is tijd om je radiator te verven. Omdat de bestaande laklaag loslaat. Of omdat de kleur wit van je radiator na jaren minder fris eruit ziet. Je wilt hem de kleur opfrissen en hem wit RAL 9010 verven bijvoorbeeld. Of misschien wil je jouw radiator of verwarming wel zwart verven, grijs of in de kleur van je muur. 

Dan heb je vragen als: Hoe doe je dat, een verwarming verven? En wat is de beste verf om je verwarming of radiator de verven? Welke voorbereidingen zijn er nodig? Kan je een radiator met gewone verf schilderen?

Radiator verven, in het kort:

  1. Radiator uit zetten
  2. De vloer afdekken
  3. Radiator reinigen
  4. Radiator opschuren
  5. Afplakken
  6. (De juiste) grondverf aanbrengen
  7. Lakverf aanbrengen
  8. Tape verwijderen
  9. Kwast/roller bewaren(?)

Benodigdheden


Verf verwijderen van de radiator: als er latex verf op de radiator zit, poets de latex eraf. Dit doe je met een sponsje en heet water. Zit er lakverf op? Gebruik verfafbijtmiddel, breng aan met een kwastje, laat intrekken en verwijder vervolgens de losgekomen delen lakverf. 

Let op eventuele roest. Dit moet je zeer grondig schuren, zodat de roest niet meer terugkomt. Daarna maak je alles weer stofvrij. Je kunt hiervoor een kleefdoekje gebruiken.

Breng de grondverf royaal aan. Elke plek moet goed gedekt worden met de verf. 
Schilder je een verwarming met een groter oppervlak? Dan kan je de grondverf met een lakroller aanbrengen, dit scheelt je tijd.
De multiprimer is al na ca. 4 uur overschilderbaar. 

Stappenplan


Wil je jouw radiator verven met gewone verf? In principe kan dat, met verf die voor alle ondergronden geschikt is. Wat is het verschil tussen gewone verf en radiatorverf? De radiator verf of spray is hittebestendig. Dat is een verschil met gewone verf of muurverf. 

Het voordeel van hittebestendige radiatorverf is, dat deze niet verkleurd door de warmte van de verwarming of radiator.

Afronden


Heb je jouw radiator of verwarming geschilderd en hangt er een geur in de kamer? Dit is normaal, de geur verdwijnt vanzelf. Kan je hier wat aan doen? Heb je last van de verfgeur dan kan je een schaaltje azijn op de vensterbank zetten. Dit neutraliseert de geur.

Bestel jouw radiatorlak in één van deze producten: