Deur schilderen: Volg deze stappen

Stel je voor, je woont geweldig, bent heel blij en toch ontbreekt er iets… Wat een enorme opkikker voor je interieur kan zijn, is een andere kleur deuren. Heb je hier wel eens aan gedacht? Hiervoor hoef je niet direct allemaal nieuwe deuren te bestellen, pak een blik verf en een roller!

Het schilderen van je binnendeuren is een klus die je wel even goed moet voorbereiden. Zolang je maar de juiste stappen volgt en de juiste producten neemt, kan jij het ook. En daarbij helpen wij je graag. Wat heb je hiervoor nodig?

Deur verven, in het kort:

  1. Afdekken
  2. Ontvetten
  3. Controleren en schuren
  4. Afplakken
  5. (De juiste) grondverf aanbrengen
  6. Aflakken
  7. Tape verwijderen
  8. Roller/kwast bewaren(?)

Benodigdheden

Stappenplan


Voorstrijk zorgt ervoor dat de zuigende werking wordt opgeheven. Hierdoor wordt de verf minder snel opgezogen waardoor je veel verf bespaart. Daarnaast zorgt het voor een egaal resultaat en goede hechting van de uiteindelijke kleur op je deuren.


Koop liever te veel in dan te weinig. De meeste deuren moet je twee keer schilderen voor het allerbeste resultaat. Alleen dan zien ze er super strak uit en kunnen ze tegen een stootje. En geniet jij langer van de ‘nieuwe deuren’!

Afronden


Voorzie jij je paneeldeuren van een nieuwe kleur, begin dan met het diepst liggende paneel. Vervolgens ga je verder met de verticale verbindingen tussen de vlakken. Tot slot de verticale vlakken en alle verbindingen van links naar rechts. Doe dit nat in nat, zo heb je de minste kans op strepen.

Deur schilderen? Bestel jouw verfproducten hieronder: