Onlineverf.nl

Sigma S2U Nova


De Sigma S2U Nova lijn is de watergedragen lijn van de Sigma lakken. Deze lakken kunnen uitstekend binnenshuis worden gebruikt en garanderen een duurzaam resultaat. Zoek je dus een lak voor binnen die keihard wordt? Kies dan een van de vier type Nova producten.

Sigma S2U Nova Lijn variantenZoals hierboven genoemd zijn er verschillende varianten en glasgraden van de verf. In de regel is het zo dat hoe hoger de glansgraad, hoe harder de lak. In theorie betekent dat de Sigma S2U Nova Gloss een hardere laklaag heeft als de Sigma S2U Nova Matt.

Echter kan door de technologie in deze lakken worden gegarandeerd dat alle varianten keihard worden en dus goed bestand zijn tegen krassen en stoten. Het onderscheid worden gemaakt in de glansgraad. De volgende glansgraden zijn beschikbaar:

Sigma S2U Nova Matt

Sigma S2U
Nova Matt

Matte afwerking

Bestel nu >

Sigma S2U Nova Satin

Sigma S2U
Nova Satin

Zijdeglans afwerking

Bestel nu >

Sigma s2u nova semi gloss

Sigma S2U
Nova Semi-Gloss

Halfglans afwerking

Bestel nu >

Sigma S2U Nova Gloss

Sigma S2U
Nova Gloss

Hooglans afwerking

Bestel nu >

Belangrijkste kenmerken van de Sigma S2U Nova lijn:

De Sigma S2U Nova lijn staat garant voor een mooi resultaat. De verf is goed te verwerken doordat hij mooi vloeit op het oppervlak. Daarnaast is de lak perfect bestand tegen vet en vuil. De LTA+ technologie zorgt ervoor dat het oppervlak goed schoon te houden is. Dat is met name op plekken waar veel huidvet aanwezig is zoals op deuren.

Ook zijn de Nova lakken zeer kras- en slijtvast. Na doordroging is de lak laag keihard en kan hij tegen een flinke stoot.

De lak is gemakkelijk aan te brengen en dekt goed. Belangrijk bij watergedragen lakken is dat ze redelijk vol worden opgezet. Door de nieuwe technologie vloeit de verf mooi uit en droogt de lak egaal op.

 

 • Gemakkelijke verwerking.
 • Uitstekende vloeiing.
 • Uitstekend bestand tegen vetten,
  vuil en huishoudelijke schoonmaakmiddelen,
  dankzij LTA+
  ® technologie.
 • Kras- en slijtvast.
 • Goede dekking.
 • Kleurvast en reukarm
 • Niet vergelend  en snelle droging.
 • In combinatie met Sigma QDS systeem te verwerken vanaf 2°C.

Bijkomend voordeel: Sigma S2U Nova ruikt niet en is kleurvast. Daarnaast kenmerken de Sigma S2U Nova producten zich door de snelle droging. Tevens kunnen de lakken al vanaf 2°C. verwerkt worden door de QDS technologie, wat staat voor Quick Dry System.

In de regel is het zo dat hoe hoger de glansgraad, hoe harder de lak. In theorie betekent dat de Sigma S2U Nova Gloss een hardere laklaag heeft als de Sigma S2U Nova Matt. Echter kan door de technologie in deze lakken worden gegarandeerd dat alle varianten keihard worden en dus goed bestand zijn tegen krassen en stoten.

Niet perse op zoek naar watergedragen verf? De volledige S2U lijn van Sigma bevat ook lakken op terpentine basis.

Bekijk hier de gehele S2U collectie >

Gebruik de juiste primer

Voor het beste resultaat waarmee je garantie kunt krijgen is het aanbevolen om de Sigma S2U Nova Primer te gebruiken. Deze primer heeft de juiste producteigenschappen die naadloos aansluiten op de Nova lakken. De primer is gemakkelijk verwerkbaar al vanaf 2°C. Daarnaast is het product snel droogt en garandeert hij een goede hechting met de eindlaag.

Het aanbrengen van de juiste laagdikte

In tegenstelling de verf op terpentinebasis waarbij je juist weinig laagdikte moet aanbrengen, is het verf op waterbasis belangrijk om veel laagdikte aan te brengen. Het aanbrengen van de juiste laagdikte kan met behulp van een laagdikte meter. Hiermee kun je precies zien hoeveel verf je moet aanbrengen.

Het is bij watergedragen lakken dus belangrijk dat je in de basis een ruimte hoeveelheid verf op de kwast zet en deze ‘’vol’’ inzet op het oppervlak. Nadat je de verf hebt opgezet strijk/rol je deze slechts een keer af. De verf zal egaal opdrogen en uiteindelijk tot de juiste hoeveelheid droge laagdikte opdrogen.

Meer Sigma verf


Naast de Sigma S2U Nova heeft Sigma nog veel meer lijnen in haar assortiment bijvoorbeeld de muurverven: Sigmatex en Sigmapearl of bekijk de totale collectie.