Schuurpapier kopen? 

Voor het voorbereiden van de ondergrond die je wilt schilderen heb je schuurpapier nodig. Bij ons kies je uit verschillende soorten met diverse korrels vanaf 60 tot een super fijne korrel van 240 en hoger. Onderaan de pagina staat meer informatie over de verschillende soorten en maten.

Verschillende soorten schuurpapier

Wil je verf schuren? Daarvoor kun je gebruik maken van schuurpapier in verschillende soorten en maten. We zetten een paar mogelijkheden voor je op een rij:

  • Fijn (korrel 240)
  • Gemiddeld (korrel 120)
  • Grof (korrel 80 of 60)

De korrel van schuurpapier bepaalt de structuur daarvan, die fijn, gemiddeld of grof kan zijn. Meer grof schuurpapier zal een oude verflaag verwijderen, terwijl een fijne structuur de kans biedt om een bestaande laag licht op te schuren. Je kunt de oude laag of ondergrond daarmee openen, zonder dat je een complete laag verwijdert.

Tip: is er sprake van goed bestaand schilderwerk? Een fijne korrel schuurpapier is dan vaak voldoende. De gemiddelde korrel is geschikt voor het opschuren van meerdere lagen redelijk schilderwerk. Het grove papier is geschikt voor slecht schilderwerk, waarmee je dat er helemaal af kunt schuren om opnieuw te beginnen.


Schuurmiddelen Schuurpads