Onlineverf.nl

Perfax Ready & Roll Vliesbehanglijm

Perfax Ready & Roll Vliesbehanglijm is een gebruiksklare behanglijm voor het verlijmen van alle soorten vliesbehang, snelbehang non-wovenbehang of ander behang met vliesrug op normaal absorberende ondergronden, zoals steen, beton, stucwerk, gips en cement.

Vanaf €8,95

inclusief btw
Dit product is op voorraad
2,25 kg4,5 kg9 kg
Wissen
Zoek de gewenste kleur

Of selecteer een veel voorkomende kleur

Een vraag?

Wij beantwoorden hem graag!

Merk

Kleur

Transparant

Inhoud

2,25 kg, 4,5 kg, 9 kg

Perfax Ready & Roll Vliesbehanglijm

Perfax Ready & Roll Vliesbehanglijm is een gebruiksklare behanglijm voor het verlijmen van alle soorten vliesbehang, snelbehang non-wovenbehang of ander behang met vliesrug op normaal absorberende ondergronden, zoals steen, beton, stucwerk, gips en cement. Perfax Ready & Roll Vliesbehanglijm wordt geleverd in een handige rechthoekige emmer voor roller of kwast.

Met Ready & Roll werk je snel en efficiënt. En belangrijker nog: het kan gewoon niet mislukken. Op de verpakking staat een duidelijk stappenplan. Op de plaatjes zie je precies hoe behangen moet. Zeer innovatief is de QR-code op de emmer. Wanneer je deze scant met je smartphone, zie je direct in een filmpje hoe eenvoudig behangen is. Dit filmpje en alle extra productinformatie zijn uiteraard ook op www.readyandroll.nl te vinden.


Kenmerken:

  • Perfax Ready & Roll Vliesbehanglijm droogt transparant op
  • Makkelijk corrigeerbaar (zolang de lijm aan de licht is blootgesteld)
  • Oplosmiddelvrij
  • Ook in wit verkrijgbaar

Technische specificaties:

 

Soortelijk gewicht 1,02 kg/l
Verbruik – niet ingekleurd:ong. 200 g/m²
– ingekleurd: ong. 250 g/m²
– als voorstrijklaag: ong. 150 g/m²
Ph – waarde 6 – 7
Kleur Wit – transparant na drogen
Verwerkingstemperatuur Niet verwerken bij een temp. onder +10°C
Grondstof Weekmakervrije kunstharsdispersie
Wachttijd Geen
Open tijd 20 à 30 minuten bij +20°C. Eventuele correcties binnen deze tijd uitvoeren

 


Verwerkingsvoorschriften:

Voorbereiding van de lijm

Goed doorroeren voor gebruik .

Voorbereiding van de ondergrond

Geschikt voor alle zuigende ondergronden, zoals o.a. stuc- en pleisterwerk, beton, eternit, hout, hardboard, spaanplaats, ? mits deze vast, vlak, blijvend droog, stof- en vetvrij zijn.

Verf- en behangresten verwijderen; vastzittende olieverflagen dienen te worden opgeruwd en/of aangeloogd met bv. ammoniak. In dit laatste geval met schoon koud leidingwater naspoelen.
De vorige wandbekleding vooraf doorprikken met behulp van de Perfax Behangperforator en daarna het Perfax Behangafweekmiddel laten inwerken. Met de Perfax Behangafsteker kan het behang eenvoudig verwijderd worden. Het is aan te bevelen de ondergrond na het verwijderen van de vorige wandbekleding en voor het opnieuw behangen te reinigen met de Perfax Muurreiniger.
Scheuren en gaten dienen gevuld te worden. Dit kan gebeuren met bijvoorbeeld een vulmiddel uit het Perfax assortiment.
Sterk zuigende ondergronden met verdunde Perfax Glasweefsellijm voorlijmen (20% water toevoegen aan de gebruiksklare lijm).

Bij een niet absorberende, of ook niet zuigende, ondergrond een hechtbrug creëeren door een laag Perfax Lijm voor Muurrenovatie en Polystyreen (verdund met 20% water) aan te brengen. Deze laag volledig laten drogen en daarna behangen zoals een gewone pleisterlaag.
Kleine niet absorberende oppervlakken kunnen met behulp van Perfax Wandlijm voor Behangranden, Vinyl op Vinyl en Moeilijke Ondergronden behangen worden, zonder vooraf een hechtbrug te creëren

Aanbrengen van de lijm

De lijm met een lamsvachtroller of lijmkam (nr. A1 / B1) voldoende en gelijkmatig in de baanbreedte op de ondergrond aanbrengen. Vervolgens het glasweefsel in het nog vochtige lijmbed aanbrengen. Direct hierna het glasweefsel afrollen en gelijkmatig met een spatel van boven naar beneden, van het midden naar buiten toe aandrukken. De Perfax Behangspatel is hierbij een handig en geschikt hulpmiddel. Het glasweefsel stotend verlijmen.
Slechts zoveel lijm aanbrengen op de ondergrond als in 20 minuten kan beplakt worden. Een hoge kamertemperatuur verkort de opentijd. Correcties zijn makkelijk uitvoerbaar in deze opentijd.
Een feilloze afwerking aan plafond, plint, ? krijgt u met behulp van het Perfax Behangliniaal.
Na droging van de lijm (ong. 12 à 24 uur) afwerken in de gewenste kleur met 2 lagen verf.
Indien de ondergrond onzuiverheden vertoont bv. vlekken, donkere ondergrond, ? bestaat de mogelijkheid dat een 3de laag verf noodzakelijk is.

Ingekleurde lijm

Perfax Wandlijm voor Glasweefsel kan ook gemakkelijk ingekleurd worden met een universeel kleurpigment (max. 1 à 2% toevoegen). Goed roeren. Voor het verlijmen en aanbrengen van de banen, dezelfde richtlijnen volgen als hierboven beschreven.
Om het verdere inkleuren te vereenvoudigen, kan na het plaatsen van 5 of meerdere banen het glasweefsel overschilderd worden met de ingekleurde lijm. Na droging van de lijm overschilderen in de gewenste kleur.

Onze productspecialist adviseert ook deze producten


Maak je bestelling compleet en begin direct.