Verf Kluswijzer

Schilderen is niet iets wat je iedere dag doet. Er komt behoorlijk wat kijken bij een schilderklus. Vandaar dat je het liefste zo min mogelijk hoeft te schilderen. Om dit te bereiken is het gebruik van de juiste verfproducten cruciaal. Om deze reden hebben wij speciaal voor jou een kluswijzer gemaakt die jou uit laat komen op de verf die jij nodig hebt!

Waar ga je schilderen?

Huis binnen

Huis buiten

Tuin

Beste verf voor binnen

Wij krijgen vaak de vraag wat de beste verf voor binnen is. Wij hebben heel veel goede binnenverf van de bekende merken als Sigma, Sikkens, Wijzonol en meer. Het ligt er maar net aan waar jij je prettig bij voelt. Heb jij al vaker met Sikkens geschilderd? Dan is de kans groot dat je weer voor een Sikkens product gaat, en hetzelfde geldt voor Sigma en Wijzonol. Mocht je dan toch iets geholpen willen worden bij het maken van de keuze, heb je hier de drie meest bekende binnenverven voor houtwerk van de drie grootste verfmerken:

 1. Sigma S2U Nova Satin
 2. Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
 3. Wijzonol Zijdeglanslak Acryl

Beste verf voor buiten

Ook de beste buitenverf zal voor iederen verschillend zijn. Hier bij Onlineverf.nl heb je de keuze uit tientallen soorten buitenverven van verschillende merken en glansgraden. Hieronder een lijstje met drie bekende buitenverven:

 1. Sigma S2U Allure Gloss
 2. Sikkens Rubbol XD High Gloss
 3. Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak

Beste muurverf

De beste muurverf verschilt ook heel erg per persoon, maar ook de ruimte waar je wilt gaan verven. Wil je bijvoorbeeld de keukenwand verven? Dan is een afneembare muurverf erg handig, omdat de muur bij de keuken nog wel eens vies kan worden. Wil je in de badkamer of in het toilet verven? Dan raden wij aan om speciale badkamerverf te gebruiken. Deze verf is schimmelwerend, en dat is ook nodig omdat deze ruimtes vaak vochtig worden. Om je net als bij de verf hierboven een klein voorzetje te geven, hieronder de drie beste (algemene) muurverven voor binnen en buiten:

Beste muurverf binnen

 1. Sigmatex Superlatex Matt
 2. Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
 3. Wijzonol Wijzotex Mat

Beste muurverf buiten

 1. Sigma Facade Topcoat Matt
 2. Sikkens Alphatex IQ
 3. Wijzonol Muurverf voor Buiten