Verf Kluswijzer

Schilderen is niet iets wat je iedere dag doet. Er komt behoorlijk wat kijken bij een schilderklus. Vandaar dat je dit het liefst in één keer goed doet zodat je er jaren geen omkijken naar hebt. Om dit te bereiken is het gebruik van de juiste verfproducten cruciaal. Om deze reden hebben wij speciaal voor jou een kluswijzer gemaakt die jou uit laat komen op de verf die jij nodig hebt!

Waar ga je schilderen?

Huis binnen

Huis buiten

Tuin

Beste verf voor binnen

Vaak krijgen we de vraag wat de beste verf is voor binnen. Wij hebben heel veel goede binnenverf van bekende merken als Sigma, Sikkens, Wijzonol en meer. Heb jij bijvoorbeeld al vaker met Sikkens verf geschilderd? Dan is de kans groot dat je weer voor een Sikkens product gaat. Mocht je toch graag geholpen willen worden bij het maken van de beste keuze, dan heb je hier de drie meest bekende binnenverven voor houtwerk van de drie grootste verfmerken op een rijtje:

 1. Sigma S2U Nova Satin
 2. Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
 3. Wijzonol Zijdeglanslak Acryl

Beste verf voor buiten

Ook de beste buitenverf zal voor iederen verschillend zijn. Hier bij Onlineverf.nl heb je de keuze uit tientallen soorten buitenverven van verschillende merken en glansgraden. Hieronder een lijstje met drie bekende buitenverven:

 1. Sigma S2U Allure Gloss
 2. Sikkens Rubbol XD High Gloss
 3. Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak

Beste muurverf

Wat de beste muurverf is, daar zijn de meningen over verdeeld. De ruimte waar je wilt gaan verven is voornamelijk van belang. Wil je bijvoorbeeld de keukenwand verven? Dan is een goed afneembare muurverf erg handig aangezien de muur bij de keuken nog wel eens vies kan worden. Wil je in de badkamer verven? Dan raden wij aan om speciale badkamerverf te gebruiken. Deze verf is namelijk schimmelwerend, wat van belang is omdat deze ruimte vochtig wordt. Om je net als bij de verf hierboven een klein voorzetje te geven, zie je hieronder de drie beste (algemene) muurverven voor binnen en buiten:

Beste muurverf binnen

 1. Sigmatex Superlatex Matt
 2. Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
 3. Wijzonol Wijzotex Mat

Beste muurverf buiten

 1. Sigma Facade Topcoat Matt
 2. Sikkens Alphatex IQ
 3. Wijzonol Muurverf voor Buiten