Onlineverf.nl

Heart Wood: Kleur van het jaar 2018

12 september 2017 | door Tim de Jong

De Flexa kleur van het jaar is Heart Wood geworden! Deze kleur is gekozen om je weer in contact te laten komen met kalmerende en serene kleuren uit de natuur. De kleur is een warme, zachte en uitnodigende volwassen roze tint waardoor je heerlijk tot rust kunt komen. Hierdoor kun je jezelf weer heerlijk opladen met nieuwe energie. De kleur Heart Wood is geïnspireerd door hout, waarmeedoor je verschillende stemmingen kunt creëren in je huis. Uiteraard is de kleur weer gekozen door de kleurspecialisten van Flexa. In samenwerking met internationale designexperts en trendwatchers zag men dat er meer behoefte was aan huiselijkheid.

Hoe de kleur tot stand gekomen is

De kleurexperts zijn van mening dat we in een wereld leven die slecht voorspelbaar is. Dit komt o.a. door alle robotica, digitalisering en politiek. Het enige waar mensen nog echt zelf invloed op uit kunnen oefenen is hun eigen huis. De trend is dat er warme materialen in huizen wordt gebruikt doordat de behoefte aan warmte groter wordt.

Bij het selecteren van de kleur wordt gekeken naar de mogelijke combinaties met deze kleur. De kleur Heart Wood ‘’verandert’’ naar gelang de kleuren waarmee gecombineerd wordt. En dat is wat deze kleur zo bijzonder maakt. De overkoepelende naam van deze kleur is dan ook met recht: Welcome Home. De inspiratie van de kleur komt voornamelijk uit verschillende houtsoorten.

Combinaties met Heart Wood

Omdat de kleur ook wel ‘’volwassen roze’’ wordt genoemd, is de kleur goed te combineren met andere warme kleuren. Zo kun je de kleur van het jaar van Flexa altijd goed combineren met de voorgaande kleuren. Denk eens aan een warme combinatie met de kleur Okergoud. Maar ook de kleur van 2016 Denim Drift geeft een mooie en wat frissere combinatie. Daarnaast is bijvoorbeeld een pittige groentint ook erg mooi bij deze kleur. Denk er eens aan om je muur te schilderen met Flexa Pure Extra Mat voor een bijzonder effect op je muur.

Als je deze kleur combineert met cacao, klei en een roze blos creëer je een ruimte die rustgevend, beschermend en helend werkt. Je laat de warme kleur dan echt spreken in de ruimte. Door het op te halen met natuurlijk blauw- en groentinten krijg je een harmonieuze omgeving waar je echt samen kunt genieten. Gecombineerd met groen en geel wordt de kleur rozer. Dat zorgt voor een explosie aan kleur. Deze kleuren creëren een omgeving waar jij je lekker thuis kunt voelen en kunt ontspannen.

Wil je graag meer advies over kleuren en mogelijke combinaties? Neem dan contact met ons op.

Onze kleurspecialisten helpen je graag verder