Hoe schilder ik een trap?

Een trap schilderen is misschien niet het leukste klusje, maar vaak wel met het grootste resultaat. De laatste jaren worden trappen steeds meer geschilderd en minder bekleed met vloerbedekking. Het is logisch dat verf op een trap tegen een stootje moet kunnen; deze wordt immers intensief gebruikt. De medewerkers van Online Verf geven je hierover graag advies.

Investeer in sterke verf

Vanwege het intensieve gebruik moet je niet met goedkope verf aan de gang gaan. Investeer vooral bij een trap in sterke verf. Je kunt de keuze maken uit water- of terpentine gedragen verf. Beide zijn van professionele merken kras- en stoot vast. Het voordeel weer van watergedragen verf is minder donkervergeling en een snelle overschilderbaarheid. Wel zo fijn bij een trap. Let op: een trap wordt intensief gebruikt en de verf zal minder lang meegaan als bij een deur. Een blanke lak extra eroverheen hoeft bij de s2u serie van Sigma niet. Wel adviseren we bij gele en rode tinten een blanke lak eroverheen te zetten voor het kleurbehoud. Maak vervolgens de trap schilder klaar. Net als bij ander schilderwerk houdt dit in: schoonmaken en ontvetten, schuren, schoonmaken en ontvetten. Beschadigingen repareren met een flexibele plamuur. Vervolgens grondverf opzetten en twee keer aflakken.

Tips

Tip: wanneer je de trap wilt blijven gebruiken, schilder dan de trede. Je vindt al je klusgereedschap en verf bij Onlineverf.nl. Mocht je het nu zelf teveel werk vinden of er gewoon geen tijd voor hebben, dan is ons schildersbedrijf Harmsen Vakschilders je graag van dienst!

Neem contact op

Heb je hier nog vragen over? Of heb je nog op- en aanmerkingen? Onze medewerkers helpen je graag voor een antwoord of passend advies. Kom gerust langs in onze showroom. Of bel of mail ons.