Histor Perfect Finish Lak

Misschien wel de meest bekende verf bij de gemiddelde Nederlander is de Perfect Finish lak van Histor. Deze verf is te herkennen aan de verschillende kleurtjes op de deksels. Bouwmarkten staan helemaal vol met deze verf. Ze nemen immers zoveel ruimte is, omdat iedere kleur verpakt zit in een apart potje. Ten minste, dat is zo bij de varianten met 250 ml en 750 ml. Vaak wordt (onterecht) gedacht dat bouwmarkten deze verf goedkoop aanbieden. Maar is dat wel zo?

De toepassingen de verf

Histor Perfect Finish Lak is op terpentinebasis en ideaal om houtwerk zoals meubels en deuren mee te schilderen. De lakken kenmerken zich door de kras- en slijtvastheid. Daarnaast kunnen deze lakken zowel binnen als buiten gebruikt worden. Denk er wel aan dat de lak binnen wat kan vergelen als er geen Uv-licht bij komt. De verf heeft nog meer handige eigenschappen zoals de perfecte dekking en het gemak waarmee de verf te verwerken is. Maar ook is deze lak weersbestendig, wat handig is als je de lak buiten gebruikt. Daarnaast krijg je een glad eindresultaat en droogt de verf altijd mooi op. Met een liter kun je ongeveer 16m2 doen.

Waarom is deze lak zo bekend?

De reden hiervoor hebben we eigenlijk net al genoemd; dat komt omdat bouwmarkten er vol mee staan. Ze nemen veel ruimte in, doordat er zoveel variaties zijn. Daarbij zijn er ieder jaar verschillende nieuwe kleuren te bewonderen, waardoor de verf altijd erg in trek blijft. Echter blijven de standaard kleuren ook erg geliefd, zoals de hoogglans varianten van RAL 9010 en RAL 9001. De lakken zijn te verkrijgen in drie varianten: hoogglans, zijdeglans en mat.

De meest bekende kleuren op een rij

Er zijn een aantal kleuren die populair zijn. Zo blijven de hoogglans varianten van Wit en Zwart altijd in trek. Maar ook de zijdeglans varianten van Loom en Roomwit blijven nog altijd erg gewild. Histor heeft voor de kleur RAL 9001 de naam Katoen bedacht en voor RAL 9010 de naam Zonlicht. Zo zijn er nog vele verschillende kleuren te verkrijgen in de Histor Perfect Finish varianten. De 750 ml verpakking zijn ready mixed, wat betekent dat ze kant-en-klaar zijn. Maar wil je graag een eigen kleur? Dan is het ook mogelijk om de 1 liter en 2,5 liter verpakkingen op kleur te laten mengen. Ideaal toch? Zo vind je altijd een kleur die bij je past.