Deurposten verven

Deurposten verven

Leestijd: 4 minuten 22-12-2023

Een frisse entree: deurposten verven als een pro! Deurposten verven is een detailgerichte klus die een groot verschil kan maken in het uiterlijk van je huis. Of je nu te maken hebt met slijtage, of gewoon de kleur wilt opfrissen, met de juiste aanpak kun je deurposten er uit laten zien als nieuw. Hier is een stap-voor-stap handleiding van Onlineverf.nl voor het schilderen van deurposten met een professioneel resultaat.

Deurposten verven, in het kort:

 1. Schoonmaken & ontvetten
 2. Schuren
 3. Grondverf aanbrengen
 4. Aflak aanbrengen
 5. Lichtjes opschuren
 6. 2e laag aanbrengen
 7. Tape verwijderen

Benodigdheden

 • Kras- en slijtvaste verf: Kies een verf die bestand is tegen slijtage, vooral belangrijk voor deurposten vanwege het frequent contact.
 • Grondverf of primer: Indien nodig, vooral als je van een donkere naar een lichte kleur gaat, of bij bloot hout.
  • Belangrijk is om te weten van welk materiaal jouw deurposten zijn. Zijn ze metaal, aluminium of kunststof? Kies dan een desbetreffende multiprimer. Is het gewoon hout? Dan voldoet een reguliere grondverf voor hout.
 • Fijn schuurpapier: Voor het gladmaken van het oppervlak voor het schilderen.
 • Ontvetter: Om vet, vuil en handafdrukken te verwijderen voor een schone basis.
 • Kwaliteitskwasten: Voor nauwkeurige randen en het bereiken van hoekjes.
 • Afplaktape: Om de muur en deur te beschermen tegen verfspatten.
 • Stofdoek: Om na het schuren alle stofresten te verwijderen.
 • Afdekzeil of kranten: Bescherm de vloer tegen druppels en spatten.

Direct je deurposten verven? Bestel hier!

Stappenplan

Veelgestelde vragen

Gebruik een kras- en slijtvaste verf, zoals een verf op alkydbasis of een speciale deur- en kozijnenverf, die bestand is tegen frequent gebruik en makkelijk schoon te maken is.

Gebruik schilderstape om een strakke lijn te garanderen. Zorg ervoor dat je de tape stevig aandrukt om onderlopen te voorkomen.

Dit hangt af van de verf die je gebruikt. Raadpleeg de aanwijzingen op de verfverpakking, maar meestal is dit een paar uur.

Met deze eenvoudige stappen van Onlineverf.nl kun je je deurposten een professionele uitstraling geven. Ons assortiment aan verf en benodigdheden zorgt ervoor dat je alles bij de hand hebt wat je nodig hebt voor een duurzame en aantrekkelijke afwerking.