Sigma Air Pure

Direct naar de producten

De Sigma Air Pure is de muurverf voor binnen die de lucht reinigt. Hoe ideaal is dat? De verf is ''biobased'', wat betekent dat de verf beter is voor het mileu. Deze verf heeft 45% herwinware stoffen, waardoor het mileu dus meer wordt ontzien. 

 • Sigma Air Pure SupermattSigma Air Pure SupermattVoor 23:59 besteld, morgen in huis
  171,57141,79excl. btw171,57incl. btwBtw (21,00%)
  171,57141,79excl. btw171,57incl. btwBtw (21,00%)
  94,2277,87excl. btw94,22incl. btwBtw (21,00%)
  94,2277,87excl. btw94,22incl. btwBtw (21,00%)
  49,0840,56excl. btw49,08incl. btwBtw (21,00%)
  49,0840,56excl. btw49,08incl. btwBtw (21,00%)
  Vanaf 49,08Vanaf38,77excl. btwVanaf49,08incl. btw
  • Zuivert de binnenlucht
  • biobased 48% aan herwinbare grondstoffen
  • Makkelijk aan te brengen

Sigma Air Pure reinigt de lucht 

Deze muurverf voor binnen verbetert het klimaat. De verf zuivert 70% van de formaldehyde uit de binnenlucht. Het aanbrengen van de verf is erg simpel. De verf is namelijk goed te verwerken en zorgt voor een supermat uiterlijk. Als je milieu belangrijk vind, dan is dit de muurverf voor jou. 

Wat betekent biobased eigenlijk?

Een Biobased verf houdt in dat de verf is geproduceerd met gebruikmaking van herwinbare grondstoffen. Dit in tegenstelling tot fossiele grondstoffen waar verf normaal mee wordt gemaakt.

Wat is het voordeel van het een biobased verf?

Het voordeel is dat er in verhouding minder fossiele grondstoffen gebruikt hoeven worden. Deze biobased producten worden steeds belangrijker voor de industrie. Zowel in de verfindustrie als de bouw neemt het belang van dit type verven toe. 

Wat betekent formaldehyde?

Formaldehyde is één van de meest schadelijke Vluchtige Organische Stoffen (VOS) die in alle woningen en openbare ruimtes aanwezig is. De hoeveelheid formaldehyde in de binnenlucht is in iedere ruimte anders. Dat geldt ook voor het effect op de gezondheid dat weer anders is van persoon tot persoon. Aan de ene kant is er sprake van langdurige blootstelling aan relatief lage concentraties van formaldehyde die kan zorgen voor irritatie aan de ogen, neus en keel kan . 

Waar komt formaldehyde in voor?

Spaan- en vezelplaten, meubilair, tapijt, lijm en interieurstoffen zijn de belangrijkste bronnen. Deze zaken zorgen voor een langdurige en constante uitstoot van formaldehyde . Aan de andere kant kunnen bezigheden zoals koken, roken en schoonmaken uitstoot veroorzaken. In lucht binnen in huis komt wel een tot 10 maal hogere concentratie voor dan in buitenlucht.

Is formaldehyde schadelijk voor de gezondheid?

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat formaldehyde schadelijk is voor de gezondheid. Formaldehyde kan naast overlast van geur, ook klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, en irritatie van de neus, keel en ogen veroorzaken. De concentratie van de stof verschilt alsook het gezondheidseffect op mensen.

Bij welk percentage is er een verhoogd risico?

In woonhuizen is de gemiddelde concentratie 25 μg/m3 . Bij een concentratie hoger dan 10 μg/m3 is sprake van een verhoogd risico. Elke verlaging draagt bij aan een gezondere leefomgeving.

Bron: World Health Organization (WHO), Guidelines for indoor air quality, 2010.

Is het nodig om Sigma Air Pure te gebruiken in alle ruimtes in huis?

Het is voldoende om Sigma Air Pure toe te passen in ruimten waar je vaak of lang verblijft. Voorbeelden hier van de woonkamer, keuken en slaapkamer.

Wat kan ik naast toepassing van Sigma Air Pure doen om de binnenluchtkwaliteit te verbeteren?

Genoeg ventileren en eregeldg schoonmaken zijn belangrijk. Daar adviseren wij om niet te roken en kies zo veel mogelijk voor houten materialen die voorzien van een beschermende laag.

Hoeveel lagen Sigma Air Pure moet ik aanbrengen voor een optimale werking?

Voor een optimale werking van deze verf zijn twee lagen Sigma Air Pure nodig.