Alabastine MuurGlad kopen

De producten van Alabastine zijn kwalitatief hoogwaardig, ze hebben een korte verwerkingstijd en jouw wanden zijn klaar om behangen of geverfd te worden. MuurGlad van Alabastine doet wat de naam belooft: je brengt een laag aan op een oneffen muur, beschadigde muur, structuurwand of gipsplaat. Je gebruikt hiervoor de gereedschapset, bestaande uit een spaan en strijker of een roller en strijker. Na afloop van de droogtijd is jouw beschadigde muur mooi glad. Het is een eenvoudige klus en de perfecte voorbehandeling want nu kan je jouw wand bijvoorbeeld behangen en het behang zit er strak en glad op.

Kies uit diverse MuurGlad producten van Alabastine

Binnen de MuurGlad lijn kies je uit verschillende producten. De meeste mensen kopen Alabastine MuurGlad Superieur. Hoezo? Je kan beschadigingen tot 5 mm in één laag wegwerken. Zoek je een egaliseerpasta waarmee je jouw ondergrond van een betonlook kan voorzien? Dan is Alabastine MuurGlad Beton Effect de ideale keuze voor jou. Welke MuurGlad producten zijn er nog meer? En hoe werkt de egaliseerpasta? Je leest het hier.

Waar heb je Alabastine MuurGlad voor nodig?

Heb je een structuurwand of een beschadigde muur en wil je deze behangen? Dan is egaliseerpasta nodig. Want als je een korrelige of niet egale ondergrond hebt, zie je die oneffenheden terug, de korrels zijn door het behang heen te zien. Daarom breng je MuurGlad van Alabastine aan op je wanden. In één keer egaliseer je de muren, zelfs oneffenheden tot 5 mm werk je makkelijk weg met deze pasta. Je kan ook meerdere lagen MuurGlad aanbrengen.

Alabastine egaliseerpasta voor binnen, op tegels of gipsplaat

Heb je een wand geïsoleerd met gipsplaten? Dan is MuurGlad de volgende stap, je egaliseert de gipsplaten. Na het egaliseren zijn beschadigingen of naden niet meer zichtbaar, ook de schroeven waarmee de gipsplaten zijn bevestigd verdwijnen. Denk ook aan muren met tegels waar je MuurGlad op aanbrengt, de voegen werk je makkelijk weg en jouw keuken of badkamer muur is mooi glad. Na het drogen kan je de wanden behangen of muurverf aanbrengen.

Kun je Alabastine MuurGlad in vochtige ruimtes of buiten verwerken?

De MuurGlad Vochtbestendig pasta is geschikt voor binnen én buiten. Je kan de egaliseerpasta daarom makkelijk verwerken in je badkamer of keuken waar vocht een rol speelt in je dagelijkse leven. Het product is kant en klaar. Wanneer je begint met egaliseren hoef je de egaliseerpasta alleen nog maar goed door te roeren, je kan meteen je gereedschapsset pakken. 

Welke MuurGlad producten van Alabastine zijn er?

Er zijn verschillende producten in het assortiment, waarbij je voor het vullen van gaten in een muur eerst een Alabastine vulmiddel gebruikt. Vervolgens kan je kiezen uit deze egaliseerpasta’s:

Voor de meest voorkomende egaliseer klussen gebruiken klanten de Alabastine MuurGlad Superieur. De pasta breng je aan met spaan en strijker. Je werkt naden en oneffenheden tot maar liefst 5 milimeter gemakkelijk in één keer weg! Je kan na het drogen van de pasta jouw gladde muren verven, behangen of betegelen. Een alternatief is de Alabastine MuurGlad Rolbaar. Deze pasta egaliseert oneffenheden tot 2mm, maar is eenvoudig aan te brengen met de Alabastine MuurGlad Roller.

Alabastine MuurGlad Vochtbestendig is speciaal geschikt voor vochtige ruimtes als badkamers, wanden met vochtdoorslag en je kan de vochtbestendige egaliseerpasta ook buiten gebruiken. De verwerkingstijd is 1 – 2 uur en zo heb je in een handomdraai een strakke, gladde muur die je kan bekleden met tegels of muurverf.

Ben je ook zo’n fan van betonlook muren? En wil je jouw eigen betonlook op de muur toveren? Dan is Alabastine MuurGlad Beton Effect het beste product voor jou. Dit product breng je aan met een roller en vervolgens werk je het af met de MuurGlad strijker. Je egaliseert oneffenheden tot 2 mm en de verwerkingstijd is kort waardoor je super snel kan genieten van jouw prachtige betonlook muur.

Op welke ondergronden breng je MuurGlad van Alabastine aan?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen kan je de MuurGlad producten op veel ondergronden aanbrengen zoals:

 • Binnenmuren
 • Structuur muur
 • Gipsplaat
 • Latex (eerst opschuren)

MuurGlad vochtbestendig is geschikt voor:

 • Badkamer muren
 • Wanden met tegels
 • Buitenmuren
 • Muren met vochtdoorslag
 • Keuken muren, ook met tegels

Twijfel je welk MuurGlad product voor jou het beste is? Dan kun je altijd bij onze klantenservice terecht, dan gaan wij samen kijken naar wat het beste is voor jouw klus.

Hoe breng je egaliseerpasta MuurGlad van Alabastine aan?

Hier een kort stappenplan om jou een duidelijk beeld te geven waar je op moet letten wanneer je egaliseerpasta verwerkt. Voor het verwerken van Alabastine MuurGlad heb je een van de twee gereedschapssets nodig:

De Spaan en Strijker gebruik je voor de MuurGlad Superieur en de MuurGlad Vochtbestendig.

De Roller en Strijker gebruik je voor de Muurglad Rolbaar en de MuurGlad Beton Effect. Voor de MuurGlad Beton Effect hebben wij een apart stappenplan gemaakt. Lees hier het Betonlook ultieme stappenplan! Afhankelijk van de ondergrond is een voorbereiding nodig, waar je op moet letten leggen wij je hier uit.

 • Heeft jouw muur gaten of naden dieper dan 3 mm? Dan vul je deze eerst met een Alabastine vulmiddel. Klik hier voor al onze vulmiddelen. De muur moet schoon, stof- en vetvrij en droog zijn.
 • Heb je een zuigende ondergrond of een wand die licht poederend is? Dan raden wij je aan om deze met Alabastine voorstrijk te behandelen. Gebruik deze ook als er vlekken op de muur zitten die duidelijk zichtbaar zijn.
 • Heb je een geschilderde ondergrond, bijvoorbeeld latex? Geen probleem! Deze schuur je eerst lichtjes op en je maakt hem stofvrij. Vervolgens kun je egaliseerpasta aanbrengen.
 • Alabastine MuurGlad is gebruiksklaar. Roer het product goed door en breng de egaliseerpasta met een roller of spaan (hangt af van het product) aan op de muur.
 • Ga uit van een oppervlak van 2 – 3 m2 waar je het MuurGlad product op verdeelt. Blijf goed op de tijd letten want binnen 20 minuten na aanbrengen hoor je de pasta te egaliseren.
 • Pak een kleiner stuk muur als je het oppervlak wat je hebt aangebracht niet binnen 20 minuten kan verwerken.
 • Voor het egaliseren gebruik je de strijker, hiermee strijk je de aangebrachte pasta glad. Zo is het mogelijk om een structuurwand muur mooi glad te maken.
 • Je begint met het onderste deel van de muur (ca. 1 meter) en strijkt verticaal, van beneden naar boven.
 • Vervolgens strijk je het bovenste deel glad, van boven naar beneden. Zie je later een kleine oneffenheid? Deze verwijder je makkelijk door deze lichtjes weg te schuren.
 • Na afloop van de droogtijd kan je jouw gladde muren behangen, betegelen of verven met muurverf. 

Populaire categorieën Veelgekozen producten
Alabastine Muurglad Alabastine Baksteenreparatie
Alabastine Muurvuller Alabastine Gipsplaatvuller
Alabastine Voorstrijk Alabastine Houtkit Flexibel
Alabastine Alabastine Kneedbaar Hout
  Alabastine Lakplamuur
  Alabastine Muurglad Superieur
  Alabastine Muurglad Vochtbestendig
  Alabastine Muurvuller
  Alabastine Polyesterplamuur
  Alabastine Structuur Kit