Sigma Kleur van het Jaar

Naast alle overige Sigma kleuren, zetten de kleurenexperts van bekende A-merk verf producenten ieder jaar een kleur in de schijnwerpers. De kleur van het jaar. Wat maakt dat een kleur tot kleur van het jaar wordt verkozen? De experts volgen onder andere wereldwijde trends, sociale ontwikkelingen en waar mensen nu behoefte aan hebben. Denk aan de behoefte naar ontspanning, verbinding, een nieuw begin. Hier past een kleur bij, want kleur is sfeer en kleur is gevoel. Zo ontstaat een kleur van het jaar.

Voor 2022 draait alles om ontspannen. Gaaf is hij, zacht en rustig, als je het aan ons vraagt dan staat de Sigma kleur van het jaar 2022 super mooi in elk interieur. Een lichte, natuurlijke groentint die zo fijn voelt dat je helemaal ontspannen wordt, dat is Olive Sprig. Ons een ontspannen gevoel geven, dat is precies de bedoeling van de kleurexperts van Sigma. Tijdens de Global Color Forecasting Workshop van PPG werden wereldwijde trends, maatschappelijke inspiraties en levensstijlen geanalyseerd.

Olive sprig muur

Welke kleur past bij het jaar 2022?

Bij onze huidige behoefte aan verbinding en inspiratie hoort het thema ‘horizon’. In de periode na de pandemie kijken wij vol veerkracht en optimisme naar voren, dat gevoel haal je met Olive Sprig in huis. En om jou het combineren van de lichtgroene Olive Sprig muurverf makkelijk te maken hebben de kleurexperts van PPG drie kleuren verhalen voor je samengesteld.

Hoe combineer je Olive Sprig?

De Sigma kleur van het jaar 2022 kan je met een kleurenpalet van rijke tinten als Sigma Black Lily of Ancient Copper combineren. Wie een zachte en rustgevende sfeer op de muur wil verven zit met kleuren als Sigma’s Pine Whisper of Rose Souffle goed, de namen klinken al als een zacht zomers briesje. Toe aan een energie boost? Ga dan voor levendige kleurencombinaties van Olive Sprig en bijvoorbeeld Sigma Burning Gold of Paris Pink. Hieronder meer inspiratie en combinaties per kleur.

Sigma kleur van het jaar 2022 kopen?

Natuurlijk kan je deze nieuwe kleur van Sigma bij ons online bestellen! Wij mengen graag Olive Sprig muurverf of lakverf voor je. En ook de kleur van het jaar van 2021, 2020 of eerdere jaren. Want het blijven prachtige tinten! Omdat Sigma jou al verschillende kleurenpalet ideeën meegeeft is het combineren super makkelijk.

Het gedurfde Invaluable kleurenpalet 

Wil je met Olive Sprig een sfeer in je kamer creëren die warmte en glamour uitstraalt? Dat lukt makkelijk met rijke, donkere tinten:

 • Black Lily
 • Alpine Firs
 • Ancient Copper (kleur van de stoel)

Je geeft diepte aan je kamer, en dan wel met een glamoureus palet van aubergine tot koper. De combinatie van deze tinten is tevens geïnspireerd op het verleden. Een knipoog naar de jaren 1920, en het mysterieuze verhaal van ‘The Great Gatsby’. Styling tips voor je interieur: koperen accenten en meubels of een vloer in donkere houtsoorten.

Olive sprig invaluable

Het rustgevende Introspective kleurenpalet

Heb je behoefte aan een serene en pure sfeer in huis? Dan combineer je Olive Sprig met eenvoudige, lichte pasteltinten als:

 • Rose Souffle
 • Causeway (kleur van de stoelen)
 • Silver Service
 • Pine Whisperer

Je geeft een neutrale en intieme sfeer aan je kamer door bijvoorbeeld wit RAL9010 te combineren met accenten in lichtgroen en lichtroze of lichtgrijs. Deze kleurencombinaties spreken de zielsbewuste mensen aan voor wie verbinding en zelfzorg belangrijk zijn. Interieur tips: dit kleurenpalet is perfect voor je slaapkamer of om een nogal witte kamer een vleugje kleur te geven.

Olive Sprig Introspective

Het stemmingsverhogende Inspired kleurenpalet

Ben je toe aan extra energie, een ruimte die levendigheid uitstraalt? Dan kan je Olive Sprig of met blauw- en groentinten combineren of je kiest voor warme tinten:

Koude, hightech blauw- en groentinten:

 • Cenote
 • Pine Passion
 • Lettuce Alone

Warme, avontuurlijke roze- en koraaltinten:

 • Paris Pink
 • Peach Afterlight (kleur van de wand)
 • Burning Gold
Olive Sprig Inspired

Met deze combinaties kies je voor verandering en gedurfde kleuren. Je geeft jezelf en jouw kamer een boost. De kleur Olive Sprig is de neutrale factor in deze combinatie. De felle kleuren hebben die natuurlijke, lichtgroene tint nodig om te aarden.

Kleur van het jaar 2021 Transcend

Deze cappuchino achtige bruintint heeft een einde gemaakt aan het tijdperk van de grijstinten. Omdat mensen behoefte hebben aan warmte, natuurlijkheid en een knus huis in tijden van verandering is de bruintint Transcend verkozen tot kleur van 2021.

Je bestelt hem bij ons als muurverf, hij staat prachtig in kombinatie met witte kozijnen. Of lak een meubel of tafeltje met Transcend kleurige houtlak, voor een warm accent in een neutraal ingerichte kamer.

Transcend

Kleur van het jaar 2020 Chinese Porcelain

De kleur die hoort bij een eclectische sfeer, dat prachtige diepblauw wat je op beschilderd procelain ziet. Met muurverf in Chinese porcelain schilder je balans, kracht en een koninklijke sfeer op je muren! Omdat Sigma jou al verschillende kleurenpalet ideeën meegeeft is het combineren super makkelijk.

Vergeet niet om naast de Olive Sprig, Transcend of Chinese porcelain muurverf of lakverf ook je verfbenodigdheden in het winkelmandje te plaatsen. Zo bestel je alles voor je verfklus in een keer en hoef je niet eens de deur uit om direct te beginnen! 

Chinese Porcelain

De kleur van het jaar als accentkleur

Nooit zo’n fan van groen geweest? En wil je toch een frisse trend thuis op je muren schilderen? Dan is Olive Sprig een geweldige kleur voor accenten in een minimalistisch interieur. Combineer een lichtgroen gelakt kastje of tafeltje met jouw moderne interieur in grijs- zwart- of blauwtinten. Een perfecte combinatie die wat lucht en natuurlijkheid aan elke woonstijl toevoegt.