Sigma Kleur van het Jaar

Naast alle overige Sigma kleuren, zetten de kleurenexperts van bekende A-merk verf producenten ieder jaar een kleur in de schijnwerpers. De kleur van het jaar. Wat maakt dat een kleur tot kleur van het jaar wordt verkozen? De experts volgen onder andere wereldwijde trends, sociale ontwikkelingen en waar mensen nu behoefte aan hebben. Denk aan de behoefte naar ontspanning, verbinding, een nieuw begin. Hier past een kleur bij, want kleur is sfeer en kleur is gevoel. Zo ontstaat een kleur van het jaar.

In 2024 is de eer toebedeeld aan de kleur Limitless. Met zijn veelzijdigheid en verfrissende uitstraling biedt deze kleur grenzeloze mogelijkheden om je woonkamer een moderne en grenzeloze uitstraling te geven. We vertellen je graag hoe je Limitless kunt toepassen in je woonkamer.

Sigma kleur van het jaar

Kleur van het jaar 2023: Vining Ivy

Vining Ivy vervlecht krachtig blauw met verfijnd groen in een kleur die doet denken aan verkoelende, diepe wateren. De zachte jade-ondertoon in combinatie met het blauw geeft een kalmerend effect, terwijl de sterkere smaragd-ondertonen juist zorgen voor een energie-boost. De combinatie van het blauw en groen creëert een rijke, trendy kleur die het goed doet in elk interieur en zelfs buiten zorgt voor een gebalanceerd kleuraccent.

In combinatie met diepere houttinten en gebroken wit geeft het een natuurlijk effect, terwijl de combinatie met donkere tinten en gouden accenten juist een gevoel van luxe creëert.

Vining Ivy gebruiken

Maar hoe gebruik je deze kleur nu zelf? Donna Taylor geeft daar advies over: “Kiezen voor een diepe, intense kleur vindt niet iedereen makkelijk. Vaak is men bang dat het een ruimte klein maakt, of dat het enorm overheerst. Een kleur op zich zal dit niet veroorzaken, je moet vooral goed kijken naar het gebruik van de kleur. Wil je meer kleur in je interieur of je bedrijfsruimte, dan is een wand schilderen zeker niet je enige optie. Doe bijvoorbeeld eens iets met je deuren of kozijnen. Een wandkast kan ook een blikvanger worden. Op die manier kan kleur ook in kleine ruimtes heel veel doen, zonder de balans te verstoren.

Kleur van het jaar 2022 Olive Sprig

Een lichte, natuurlijke groentint die zo fijn voelt dat je helemaal ontspannen wordt. Ons een ontspannen gevoel geven, dat is precies de bedoeling van de kleurexperts van Sigma. Tijdens de Global Color Forecasting Workshop van PPG werden wereldwijde trends, maatschappelijke inspiraties en levensstijlen geanalyseerd.


Natuurlijk kan je deze nieuwe kleur van Sigma bij ons online bestellen! Wij mengen graag Olive Sprig muurverf of lakverf voor je. En ook de kleur van het jaar van 2021, 2020 of eerdere jaren. Want het blijven prachtige tinten! Omdat Sigma jou al verschillende kleurenpalet ideeën meegeeft is het combineren super makkelijk.

Kleur van het jaar 2021 Transcend

Deze cappuchino achtige bruintint heeft een einde gemaakt aan het tijdperk van de grijstinten. Omdat mensen behoefte hebben aan warmte, natuurlijkheid en een knus huis in tijden van verandering is de bruintint Transcend verkozen tot kleur van 2021.

Transcend


Je bestelt hem bij ons als muurverf, hij staat prachtig in kombinatie met witte kozijnen. Of lak een meubel of tafeltje met Transcend kleurige houtlak, voor een warm accent in een neutraal ingerichte kamer.

Kleur van 2020 Chinese Porcelain

De kleur die hoort bij een eclectische sfeer, dat prachtige diepblauw wat je op beschilderd procelain ziet. Met muurverf in Chinese porcelain schilder je balans, kracht en een koninklijke sfeer op je muren! Omdat Sigma jou al verschillende kleurenpalet ideeën meegeeft is het combineren super makkelijk.

Chinese Porcelain


Vergeet niet om naast de Olive Sprig, Transcend of Chinese porcelain muurverf of lakverf ook je verfbenodigdheden in het winkelmandje te plaatsen. Zo bestel je alles voor je verfklus in een keer en hoef je niet eens de deur uit om direct te beginnen! 

Vining Ivy bestellen

Vining Ivy is natuurlijk te bestellen bij Onlineverf.nl. Vining Ivy is geschikt voor muren, plafonds, kozijnen, deuren en meubelen. Zowel binnen- als buitenverf en is verkrijgbaar in matte verf, zijdeglans verf en glans verf. Daarnaast is de Vining Ivy niet alleen in Sigma of Histor te mengen, maar is deze Kleur van het Jaar in vrijwel alle merken bij ons verkrijgbaar! Wij helpen je graag met al je vragen over Vining Ivy. Dan kan je natuurlijk contact opnemen met onze klantenservice.

De kleur van het jaar als accentkleur

Nooit zo’n fan van groen geweest? En wil je toch een frisse trend thuis op je muren schilderen? Dan is Olive Sprig een geweldige kleur voor accenten in een minimalistisch interieur. Combineer een lichtgroen gelakt kastje of tafeltje met jouw moderne interieur in grijs- zwart- of blauwtinten. Een perfecte combinatie die wat lucht en natuurlijkheid aan elke woonstijl toevoegt.