RAL 5011 - Staalblauw

Weet je nog niet welke blauwtint je kiest voor je schilderklus? En wil je zeker weten dat je precies dezelfde kleur verf telkens opnieuw kan kopen? Dan is een RAL kleur een veilige keuze, want de samenstelling van de tint is exact vastgelegd. Zeker als je de buitenkant zoals een gevel of deuren wil schilderen met lakverf is het prettig om ook na jaren dezelfde RAL kleur voor je verf te kopen. Want wat je niet wilt is dat je houtwerk of muur plotseling een tint lichter of donkerder uitvalt. Wij mengen alle RAL kleuren voor je, nu nog jouw keuze maken, hier helpen we een handje. Weet je het al? Bestel dan hier direct je blauwe verf!

ral 5011 staalblauw

Welke Kleur is RAL 5011?


RAL 5011 is Staalblauw en zoals de naam het al zegt, is dit een donkere en diepe kleur blauw. Onbewust heb je RAL 5011 al vaak gezien, dit prachtige Staalblauw is populair voor voordeuren en kozijnen. RAL 5011 hoogglans lakverf voor houtwerk als kozijnen en deuren is dan ook een veel verkochte kleur. De glans zet jouw houtwerk mooi in de schijnwerpers. RAL 5011 muurverf wordt vaak gekozen voor een enkele muur en voor huizen die volgens de landelijke of oud Engelse stijl zijn ingericht. De reden is de klassieke en royale uitstraling die Staalblauw heeft, dit geldt zowel voor de glanzende of matte RAL 5011 muurverf.

RAL 5011 versus RAL 5004 Zwartblauw

Als je denkt dat Staalblauw al aan de donkere kant zit dan zou je het ter vergelijking naast zwartblauw moeten leggen. Het donkere RAL 5004 zit veel meer richting zwart dan de vergrijsde blauwtint Staalblauw. Met RAL 5004 Hoogglans lakverf kan je prima jouw kozijnen schilderen om de look van stalen kozijnen te creëren. Staalblauw RAL 5011 verf staat veel mooier op deuren en gevels omdat het altijd matcht met de overige kleuren van je huis. De reden is dat het contrast met RAL 5011 en andere RAL kleuren of populaire lakverf tinten minder hard is dan met Zwartblauw.

Staalblauw Ral 5011

RAL 5011 - Staalblauw

ral 5004 -zwartblauw

RAL 5004 - Zwartblauw

RAL 5011 kleurencombinaties


Wanneer kies je voor RAL 5011 Staalblauw muurverf? Bijvoorbeeld om een witte kamer extra diepte te geven. RAL 5011 is dan wel donker, maar uitstekend geschikt voor een statement muur! Combineer met houten meubelen en accessoires in Antracietgrijs voor een stoere look. Wil je een warme kleur als tegenhanger voor Staalblauw? Ga dan voor de beige tint Urban Taupe van Flexa, blauw, beige en wit staan heel chique en rustig bij elkaar en verspreiden een tikkeltje Italiaanse charmes in je kamer.

Urban Taupe

Flexa - Urban Taupe

Antracietgrijs ral 7016

RAL 7016 - Antracietgrijs

RAL 5011 verf

Wil je jouw voordeur opnieuw lakken met RAL 5011 hoogglans verf? Of is het tijd voor die prachtige statement muur in je woonkamer of slaapkamer met Staalblauw muurverf? Met RAL 5011 verf kan je alle kanten op, van klassiek royaal tot modern strak. Staalblauw is dan ook heel populair omdat deze tint erg makkelijk te combineren is met lichte en donkere kleuren, hij past in ieder interieur en bij elke woonstijl!