Witte muurverf

Leuk! Je gaat verven! Zijn de muren, kozijnen of je plafond in huis aan een likje verf toe? Of ben je de stenen van je huis een beetje beu en wil je ze wit gaan maken? Of het om een kastje gaat of een heel huis; het begint bij de basis; kleur kiezen. Je hebt gekozen voor wit. Mooi. En…wit is er in meerder tinten. En exact de juiste kleur wit maakt het verschil, dus we nemen je even mee... Direct bestellen? Bekijk dan hier onze witte verf!

In de verf werken we met RAL nummers; Dit zijn universele nummers per kleur en dus ook per tint. Wil je wit wit, dan kom je uit bij RAL 9010. Dit is echt zuiver wit, dit is direct ook de naam; Zuiverwit. Wil je liever een crèmekleurige wit dan kies je bijvoorbeeld voor RAL 9001 Crème wit; hier zit iets meer geel in verwerkt.  Het mooie aan al die RAL nummers is, is dat je ze in elke soort verf kan mengen; muurverf of lak met of zonder glans. En als je nu een bepaalde RAL kleur kiest, is dat dezelfde als vorig jaar of over een paar jaar. Lekker makkelijk toch?  

Bestellen is ook super makkelijk. In de Onlineverf webshop kies je eenvoudig jouw favoriete A-merk lakverf of muurverf, bijvoorbeeld Flexa, Sikkens, Histor, Sigma, Wijzonol en meer. Dus je bestelt online je verf, kiest de hoeveelheid liters, en bij ‘Kleur naar keuze’ kies je de wit tint die je wilt. Naast 100% wit staan ook de meest gekozen RAL kleuren wit al voor je in het keuzemenu. Wij mengen en versturen vervolgens jouw verf bestelling.

Welke sfeer geeft witte muurverf je?

Je kan kiezen voor een kleur, maar je uitgangspunt kan ook een sfeer of stemming zijn. Warm wit komt gezellig over, met licht witte muurverf zet je een frisse en luchtige sfeer neer. 

Bij alle wittinten past, heel eenvoudig, rust. Wil je graag een zachte rustige sfeer in je slaapkamer; kies een wittint. En dat kan natuurlijk ook heel goed in de rest van je huis. Bijkomend voordeel van een witte kleur is, dat het perfect het daglicht reflecteert en dus een ruimte groter laat voelen. Ideaal in een donkere kamer dus.  

Witte Muurverf

Welke kleuren witte muurverf zijn er?

Wit is zeker niet een bonte kleur. Samen met grijs en zwart is wit een achromatische kleur; een zogenaamde kleurloze kleur. Wit is absoluut de helderste kleur van alle bestaande kleuren. 

Witte verf is er natuurlijk in verschillende soorten voor verschillende ondergronden. Bij ons bestel je alle soorten zoals bijvoorbeeld witte muurverf voor binnen. Ook hebben wij witte muurverf voor buiten. Mooi als je je huis een totaal nieuwe look wilt geven. Bijpassende lakken in diverse glansgraden leveren wij ook. 

We hebben zelfs witte muurverf voor de badkamer. Dit is een net wat andere verf omdat je je wanden en plafond wil beschermen tegen water om schimmel te voorkomen. Onze verfspecialisten adviseren voor de badkamer Sigmaresist Fungi Matt als dekkende verf.  

Spierwit

Lekker wit wit. In en in wit. Spierwit. In de RAL kleuren ook wel Signaalwit genoemd. Deze kleur zie je vaak in nieuwbouw. Bekijk RAL 9003 maar eens. Het lijkt enorm op Zuiverwit RAL 9010, alleen dan met een tikkeltje grijs er in. Deze kleur kan perfect op kozijnen, muren en plafonds. We noemen deze kleur ook wel Sneeuwwit.

Andere Spierwitte witte kleuren

RAL 9003 9010 9016

RAL 9001 Crèmewit

RAL 9001 heet Crèmewit. Spreekt al behoorlijk voor zich dat dit een roomkleurige versie is van Zuiverwit. Crèmewit lijkt een beetje op koffiemelk. Je zou kunnen zeggen dat dit een donker witte kleur is. En minder hard dan Zuiverwit. Geschikt als kleur voor stopcontacten en kozijnen. En past bij elke andere kleur.

RAL 9002 Grijswit

RAL 9002 Grijswit is echt een andere kleur wit dan Zuiverwit of Crèmewit. Net als Crèmewit is Grijswit zachter dan Zuiverwit. Je ziet duidelijk dat hier grijs aan toegevoegd is. Deze kleur doet het geweldig op de buitenboel. Helemaal in de hoogglans variant.


RAL 9001

Vragen, tips, contact?

Heb je vragen over witte muurverf of wil je bijpassende lakverf voor je schilderklus? Kan je advies gebruiken over de bijbehorende verfbenodigdheden? Neem dan contact op met een medewerker van onze klantenservice, wij helpen je graag!

Witte muurverf producten bestellen

Witte verf hebben we onder andere van de merken Flexa, Sigma, Wijzonol, Histor en Sikkens. Wil je witte verfproducten bestellen, en overigens ook alle andere kleuren, dan doe je dat natuurlijk bij Onlineverf met de volgende voordelen:

  • Gratis online advies
  • Voordeligste verf webshop
  • Snelle levering
  • Achteraf betalen

Ga direct aan de slag met één van deze producten: