Landelijke woonstijl: rustig, knus en warm

Landelijke woonstijl: rustig, knus en warm

Leestijd: 2 minuten 02-03-2023

Om je interieur landelijke rust en warmte te laten uitstralen, hoef je gelukkig niet per se in een riante boerderette op het platteland te wonen. Met het juiste kleurenpalet, de juiste accessoires en materialen breng ook jij dat knusse, huiselijke gevoel onder je dak.

Natuurlijk materiaal

Wie landelijkheid zegt, zegt groen. Dus planten zijn helemaal op hun plek in een landelijk interieur. Zet ze dan vooral in forse potten van natuurlijk materiaal voor de juiste, warme uitstraling. 

Rustieke stijl

Kies voor de juiste landelijke sfeer meubels met een rustieke uitstraling, bijvoorbeeld houten tafels, kasten en banken met een beetje verweerd of vintage uiterlijk. Ook lampen en kandelaars met ijzeren details helpen je eind op weg. Accessoires zoals kussens, plaids en tapijten met ruitpatronen tillen jouw landelijk interieur naar een hoger plan. Gebruik landelijke kleuren om jouw woonkamer extra knus te maken.

Op deze afbeelding wordt gebruik gemaakt van het 60-30-10 principe van Sigma. De kleuren zijn Histor Boulder Lichen (60%), Veil of Dusk (30%) en Pearl Lustre (10%). 

Aardetinten

Daarmee kun je de sfeer van het goede buitenleven ook bereiken! Geef je muren een likje verf te met de aanzet- en baanvrije muurverf van Sigma Perfect Matt. Het landelijk kleurenpalet bestaat uit zachte aardetinten zoals beige, bruin en natuurlijk: groen. 

Je kunt een landelijk interieur ook goed combineren met zwart. Kies bijvoorbeeld voor zwarte deuren en kozijnen om jouw landelijke interieur een chiquer uiterlijk te geven. 

Welke combinatie kies jij om je huis tot een waar landelijk stulpje te tranformeren?