Wanneer moet ik een kwast of roller gebruiken? | Onlineverf.nl

Wegens aanhoudende drukte kan je pakketje mogelijk later worden geleverd. Wij doen er alles aan om jouw zending zsm te versturen. Houd je track & trace in de gaten. Wij hopen op je begrip!

Wanneer moet ik een kwast of roller gebruiken?

Een kwast of roller gebruiken. Die vraag komt regelmatig voor. Eigenlijk is hier niet echt een standaard antwoord op te geven. Het is namelijk afhankelijk van wat jij zelf fijn vind. We kunnen wel een advies geven om een zo mooi mogelijk resultaat en behalen. Het gebruiken van een roller of kwast voor het verven van jouw project is erg persoonsgebonden.

Kwast

Een kwast wordt gebruikt om bijvoorbeeld moeilijk bereikbare plekken te schilderen zodat hoeken en opstaande randen. Ook smalle oppervlakken en ongelijke delen kunnen goed met een kwast worden geschilderd. Verven met een kwast kan soms fijn zijn, omdat je wat flexibeler bent. Een goed voorbeeld is het verven van kozijnen. De één vind het heerlijk om een kwast te pakken en zo meters te kunnen maken. De ander vind het schilderen van een kozijn weer prettiger met een roller.

Roller

Een roller daarentegen is weer ideaal voor grote oppervlakken zoals deuren en grote kozijnen. Je kunt dan wat vlotter werken en krijgt een mooi egaal resultaat. Verven met een roller is ideaal voor bijvoorbeeld een deur. Schilderen met een roller wordt door veel beginnende schilders als prettig ervaren. Je kunt de verf namelijk makkelijk verdelen. Ook het aflakken met een roller wordt vaak als makkelijk gezien.

Een verfroller is er eigenlijk in twee smaken:

  • Een muurverfroller, die geschikt is voor het aanbrengen van muurverf
  • Een lakverfroller, die geschikt is voor het aanbrengen van houtverf

Ga direct aan de slag met één van deze producten: