Wanneer moet ik een kwast of roller gebruiken?

Wanneer moet ik een kwast of roller gebruiken?

Leestijd: 1 minuut 22-07-2021

Wanneer moet ik een kwast gebruiken, en wanneer juist een roller? Die vraag komt regelmatig voor. Eigenlijk is hier niet echt een standaard antwoord op te geven. Het is namelijk afhankelijk van wat jij zelf fijn vindt. We kunnen wel een advies geven om een zo mooi mogelijk resultaat te behalen. Het gebruiken van een roller of kwast voor het verven van jouw project is erg persoonsgebonden.

Kwast

Een kwast wordt gebruikt om bijvoorbeeld moeilijk bereikbare plekken te schilderen zoals hoeken, opstaande randen of langs de afplaktape. Ook smalle oppervlakken en ongelijke delen kunnen goed met een kwast worden geschilderd. Verven met een kwast kan soms fijn zijn, omdat je wat flexibeler bent. Een goed voorbeeld is het verven van kozijnen. De één vindt het heerlijk om een kwast te pakken en zo meters te kunnen maken. De ander vindt het schilderen van een kozijn weer prettiger met een roller.

Onlineverfkwast

Roller

Een roller daarentegen is weer ideaal voor grote oppervlakken zoals deuren en grote kozijnen. Je kunt dan wat vlotter werken en krijgt een mooi egaal resultaat. Verven met een roller is ideaal voor bijvoorbeeld een deur. Schilderen met een roller wordt door veel beginnende schilders als prettig ervaren. Je kunt de verf namelijk makkelijk verdelen. Ook het aflakken met een roller wordt vaak als een eenvoudige

muurverfroller gladde ondergronden

Een verfroller is er eigenlijk in twee smaken:

Muurverfroller

een muurverfroller wordt, zoals de naam eigenlijk al zegt, gebruikt om de muren te verven. Doordat de muurverfroller een dikke vacht heeft en muurverf ook wat dikker is dan een lak, kan de roller genoeg verf opnemen zodat het aanbrengen van de verf eenvoudig in gang wordt gezet. TIP: Onze best verkochte muurverfroller op dit moment is onze Progold Verfrol Ultra Finish. Het is uiteraard afhankelijk welke ondergrond je wilt gaan schilderen.

Lakviltroller

Een lakroller is geschikt voor het aanbrengen voor de dunnere lakken voornamelijk bedoeld voor houtwerk. Door de korte en zachte vacht, neemt een lakviltroller genoeg lak op om een gewenst resultaat te creëren. TIP: Sinds kort hebben wij onze eigen professionele lakviltrollers!

Ga direct aan de slag met één van deze producten: