Welke grondverf op hout

Welke grondverf op hout

Leestijd: 1 minuut 21-06-2021

Een goede grondverf is belangrijk, vooral omdat dat de basis is van je schilderwerk. Grondverf, ook beter bekend als primer, is de eerste laag die je aanbrengt op het te schilderen oppervlak. Deze verf zorgt namelijk voor de hechting tussen het oppervlak en de uiteindelijke laklaag. Je kunt je misschien voorstellen wat er gebeurd als je niet de juiste grondverf kiest? De goede bedoelingen om een mooie strakke laklaag aan te brengen zullen dan verspilde moeite zijn.

Welke soorten primers zijn er allemaal?

Primers zijn te verkrijgen in watergedragen varianten en terpentine gedragen varianten. Zorg er altijd voor dat je onder een watergedragen aflak ook een watergedragen primer gebruikt. Bij terpentine gedragen verf geldt hetzelfde. Dus onder een terpentine aflak ook een terpentine grondverf. Als je dit namelijk niet doet, dan zal de laklaag niet goed hechten en dus zal de verf uiteindelijk afbladderen. 

Grondverf voor houtwerk

Per merk behandelen we bij Onlineverf.nl een aantal primers. Je zult zien dat het raadzaam is om in dezelfde lijn een primer en een aflak te gebruiken. Dit heeft te maken met de kwaliteit van beide verven. Het verfsysteem, zoals dat in vaktermen heet, werkt het beste als je primer en aflak gebruikt die op elkaar zijn afgestemd. 

Sigma Coatings

Sikkens

Aflak 

Aflak

Boonstoppel

Wijzonol

Nu hebben we een overzicht van de meeste gangbare lakverven en de daarbij behorende primers. Als je deze combinaties aanhoudt, dan ben je gegarandeerd van een goed verfsysteem. We adviseren altijd om een 3-lagen systeem op te zetten. Dan betekent 1 laag primer en 2 lagen aflak. Weet je nog niet goed welke kleurencombinatie je wilt? Lees dan eens deze blog over kleuren die goed bij elkaar passen. Uiteraard kun je ook contact opnemen met onze specialisten voor een nadere toelichting.

Ga direct aan de slag met één van deze producten: