De buitenboel schilderen met Koopmans Perkoleum

De buitenboel schilderen met Koopmans Perkoleum

Leestijd: 2 minuten 12-04-2021

Koopmans Perkoleum is de beste beits op de markt. De beits, die ideaal is voor houtwerk buitenshuis, is verkrijgbaar in een hoogglans en een zijdeglans variant. Koopmans Perkoleum is een vochtregulerende verfbeits op basis van alkydhars en lijnolie en daardoor beter voor het milieu. 

Beits is de oplossing voor tuinhout

Een goede beits is ideaal om je houten delen te beschermen en te verfraaien. Koopmans Perkoleum is een beits op basis van lijnolie en is geschikt voor onder andere gevelbeschieting, deuren, kozijnen, ramen, blokhutten en stacaravans. Daarnaast is deze beits ideaal voor het behandelen van nieuw of reeds geschilderd hout. Voordat je begint met het (opnieuw) schilderen van je houtwerk is het belangrijk om te controleren of er geen houtrot aanwezig is. Anders hebben je goede bedoelingen niet zoveel zin. Want als je over rotte delen gaat schilderen, dan ligt je pas geschilderde verflaag er zo weer af. Dus heb je last van houtrot? Lees dan meteen onze blog over houtrot.

Koopmans Perkoleum is te verkrijgen in een transparante en een dekkende beits. Dus wil je het oppervlak geheel dekkend maken en de houtnaden niet meer zien? Dan is dat een goede keuze. Vind je het juist wel mooi om de lijnen in het hout te zien? Dan is de transparante afwerking een goede keuze. Daarnaast is deze verfbeits te verkrijgen in een zijdeglans variant en een hoogglans variant.

Andere voordelen van de Perkoleum beitsen

  • UV bestendig
  • Vochtregulerend
  • Waterafstotend
  • Sterk impregnerende werking 

Hoe breng ik de beits aan?

Het oppervlak dat je wilt gaan behandelen moet schoon en droog zijn. Als je last hebt van alg- en mosaangroei, dan is het belangrijk om deze eerst te verwijderen. Heb je nieuw hout dat je wilt gaan behandelen? Dan breng je een eerste laag aan met 10-15% terpentine verdunde Perkoleum Zijdeglans. De tweede en derde laag bij voorkeur afschilderen met onverdunde Perkoleum Zijdeglans Let erop dat je tussen de lagen even licht schuurt met fijn schuurpapier.

Als je bestaand hout wilt gaan behandelen, dan begin je met de ondeugdelijke verflagen en verweerd hout te verwijderen. Daarna kun je het hout met een eerste en tweede laag behandelen als nieuw hout. De bestaand blijvende verflagen dienen goed geschuurd te worden met fijn schuurpapier. Vervolgens kun je de gehele ondergrond afschilderen met bij voorkeur onverdunde Perkoleum Zijdeglans (max. 5% verdund).

Perkoleum kun je het makkelijkste aanbrengen met een platte kwast. Zo kun je ook grotere oppervlakken schilderen en dat scheelt tijd! Denk er wel aan om kwasten te gebruiken die geschikt zijn voor alkydverf. Wil je meer informatie over Perkoleum of de buitenboel schilderen? Neem dan contact op met de specialisten van Onlineverf.nl. Onze ervaren medewerkers geven je graag een passend advies.

Ga direct aan de slag met één van deze producten: