De beste muurverf voor binnen

Welke Sikkens muurverf is de beste? De beste muurverf voor binnen is de Sikkens Alphacryl Pure Mat. Tenminste, als je een ultra matte, goed afneembare muurverf zoekt die goed dekt. Heb je liever muurverf van het merk Sigma? De beste muurverf voor binnen van dat merk is de Sigma Perfect Matt. Met deze verf ben je gegarandeerd vrij van strepen en krijg je een perfect egaal resultaat. Wil je toch graag de beste muurverf van het merk Wijzonol? Kies dan voor de Wijzonol Muurverf Mat.

Nu heb je al drie verschillende antwoorden op de vraag: wat is de beste muurverf binnen? Wij leggen het je hier haarfijn, kort en overzichtelijk uit hoe dat zit met de kwaliteit muurverf en beantwoorden ook de vraag wat jouw beste koop muurverf is.

Het verschil tussen muurverf

Er zit veel verschil in de muurverven die in Nederland aangeboden worden. De drie soorten muurverf die we hierboven in de inleiding hebben genoemd, zijn ook meteen van uitmuntende kwaliteit. Maar er zijn uiteraard nog meer soorten muurverf. Wat is de beste muurverf binnen? De beste kwaliteit verf voor binnen wordt grotendeels bepaald door de verhouding tussen drie factoren:

  1. De hoeveelheid pigment
  2. De hoeveelheid bindmiddel
  3. De hoeveelheid vulstof

Welke muurverf is het beste?

Wanneer een vakschilder altijd Sigma verwerkt dan zal hij niet snel overstappen en vanaf morgen met muurverf van Sikkens schilderen. Hoezo niet? Wanneer je elke dag met een product werkt en het verwerkt dan ken je de kwaliteiten van jouw favoriete binnen muurverf. Wanneer je eens in de zoveel tijd jouw muren weer mooi wit wilt verven of gewoon een ander kleurtje voor je kamer wilt dan speelt het geen rol welke muurverf je jaren geleden eens hebt gekocht. Dan zijn de factoren die wij net al genoemd hebben jouw rode draad om de beste kwaliteit verf voor binnen te kiezen:

  • Muurverf met meer pigment -> betere dekking
  • Muurverf met meer bindmiddel -> hogere kwaliteit
  • Muurverf met weinig vulmiddel / kalk -> geen strepen of banen zichtbaar
  • Muurverf met minder vulmiddel -> betere en langdurige hechting

Omdat vulmiddel extra gewicht betekent kan je “voelen” wat jouw beste koop muurverf is: weegt de ene emmer met 10 liter muurverf meer dan de andere dan zit in de zwaardere emmer meer kalk en vulmiddel in. Ga voor de lichte emmer muurverf voor het beste resultaat.

En vraag jezelf af welk effect jij op jouw muren wilt, er is hoogglans, zijdeglans en matte muurverf. Ook extra eigenschappen van muurverf kunnen voor jou de uitslag geven: is de verf afneembaar, in een keer dekkend, laat hij geen nare geur achter? Ook daar krijg je opnieuw de vraag wat is de beste muurverf binnen? Dat maakt de keuze voor jouw beste muurverf heel persoonlijk, net als de vakschilder die bij een bepaald merk zweert. Daarom kijken wij nu naar de producten en merken muurverf en geven je nog meer informatie en tips voor het kiezen van de beste muurverf voor binnen.   

Welke muurverf is nog meer goed voor binnen?

Tja, wat is goed? Aan kwaliteit hangt een prijskaartje en bij verf geldt ook: hoe duurder de verf, hoe beter, je wilt natuurlijk geen afbladderende verf op je binnenmuur. Testen door verschillende instanties bewijzen ook dat muurverf van professionele merken zoals Sikkens, Sigma, Wijzonol etc. beduidend beter presteren dan de doe-het-zelf varianten van bijvoorbeeld Histor en Flexa. Dat is ook logisch, want deze laatstgenoemde merken zijn ook gemaakt voor een mindere kwaliteit.

Welk merk muurverf is het beste?

Omdat wij willen voorkomen dat je zit te dubben over goede, betere of de beste muurverf maken wij het je hier super makkelijk, met een lijstje. Onderstaand een lijstje van muurverven voor binnen, waarbij de bovenste de beste kwaliteit muurverf binnen is en de onderste het minst.

Uiteindelijk is dit allemaal goede muurverf, maar per product verschillen de specifieke eigenschappen zoals super mat, makkelijk afneembaar enzovoort. Achter iedere muurverf beschrijven we daarom de belangrijkste eigenschap en kwaliteit, de “uitblinker” van het merkproduct muurverf:

Welke muurverf voor binnen moet ik nou kiezen?

Bovenstaand lijstje is natuurlijk mooi en geeft een goed beeld van de kwaliteit. Maar welke muurverf is nou geschikt voor welke ruimte? Ook daar hebben we een mooi lijstje voor bedacht, zodat jij de best geteste latex muurverf kan gebruiken. Lees je weer mee?

  • Ik wil de meest matte muurverf die er is. Sikkens Alphacryl Pure Mat SF of Sigma Perfect Matt
  • Ik wil een afneembare muurverf. Sigmapearl Clean Matt of Sikkens Alpha Rezisto Mat
  • Ik wil een voordelig muurverf van prima kwaliteit. Sigmatin DGL Matt of Wijzonol Muurverf Mat

Heb je liever een krijtachtige muurverf? En houdt je wel van een bijzondere afwerking? Dan kun je ook kiezen voor de muurverf van Painting the Past. De Matt Emulsion is een voorbeeld van een zeer matte muurverf met een krijtachtige afwerking. Daarnaast heeft Painting the Past nog een watergedragen muurverf, de Rustica, die een schaduwachtig effect geeft. Aan deze verf is marmerpoeder toegevoegd, waardoor het bijzonder effect ontstaat. Kijk hier het filmpje: Hoe schilder ik een muur in 7 stappen. 

Farrow and Ball muurverf

Ben je liefhebber van een Engelse stijl? Ook dan hebben we een bijzonder assortiment speciaal voor jou. De muurverf van Farrow & Ball is voor échte liefhebbers. De Farrow & Ball Estate Emulsion heeft een matte afwerking en is geschikt voor binnenmuren en plafonds. De matte krijtachtige afwerking geeft een bijzondere diepte van de kleur. Liever een aan zijdeglans afwerking? Dan is de Estate Eggshell een goed alternatief. Deze watergedragen muurverf is ook ideaal voor binnenshuis gebruik. Benieuwd naar nog meer Farrow & Ball? Neem dan een kijkje op deze speciale productpagina.

Beste watergedragen verf voor binnen

Allereerst is het belangrijk om te benoemen dat alle verf die voor binnen bedoeld is, op waterbasis is. De reden dat er geen verf op terpentine basis binnen wordt gebruikt is dat er nare geuren en schadelijke stoffen blijven. Een aantal van onze aanraders voor muurverf binnen is de Sikkens watergedragen verf voor binnen. Enkele goede Sikkens muurverf voor binnen zijn de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF en de Sikkens Alpha Rezisto Easy Clean. Ook de Sigma watergedragen verf voor binnen is aan te raden. De Sigmatex Superlatex Matt en de Sigmapearl Clean Matt behoren tot de beste Sigma verf voor binnen. 

Wij van Onlineverf.nl bieden ook ecologische verf voor binnen aan, voor als je een milieuvriendelijke verf wilt gebruiken. De Wijzonol Muurverf Extra Mat is een uitstekende keuze voor als je een biologische verf wilt. De Sikkens Alpha Recycle Mat bestaat zelfs voor 35% uit gerecyclede verf! Bij het kopen van deze verven draag je bij aan een positieve impact op het milieu. Kies dus welke muurverf bij jou past om te kijken wat de beste watergedragen verf voor binnen is voor jou.

Sikkens of Sigma muurverf

Twijfel jij of je Sikkens of Sigma muurverf wilt gebruiken? Maak je geen zorgen! Er zit niet veel kwaliteitsverschil tussen de twee merken. Uit ervaring weten wij dat de Sikkens watergedragen verf voor binnen net zo’n mooi eindresultaat geeft als de Sigma watergedragen verf voor binnen. Beide merken maken de beste verf voor binnen. Kies degene waar jij het beste gevoel bij hebt!