Gelamineerde keukenkastjes verven

Gelamineerde keukenkastjes verven

Leestijd: 4 minuten 18-12-2023

Transformeer je keuken met een likje verf: een stappenplan voor het verven van gelamineerde keukenkastjes.

Ben je uitgekeken op het uiterlijk van je gelamineerde keukenkastjes, maar wil je geen fortuin uitgeven aan een nieuwe? Het verven van je gelamineerde kastjes kan de oplossing zijn die je zoekt. Met de juiste benadering kun je de kastjes een compleet nieuwe uitstraling geven. Volg dit stappenplan van Onlineverf.nl om je keukenkastjes zelf een make-over te geven.

let op: we adviseren dit alleen te doen als tijdelijke oplossing van bijvoorbeeld één jaar. Laminaat is niet het meest geschikt om overheen te verven, en zal dus niet permanent mooi blijven.

Benodigdheden

  • Speciale primer voor laminaat: Zorgt voor de hechting van de verf op het gladde oppervlak van laminaat.
  • Verf geschikt voor laminaat: Kies een verf dat speciaal bedoeld is voor gelamineerde oppervlakken voor de beste duurzaamheid.
  • Fijn schuurpapier (bijvoorbeeld korrel 240): Om het laminaat licht op te schuren voor een betere verfhechting.
  • Ontvetter: Voor het schoonmaken van de kastjes en het verwijderen van vet en ander vuil.
  • Kwasten en rollers: Voor het aanbrengen van primer en verf. Gebruik een schuimroller voor een glad resultaat zonder strepen.
  • Afplaktape: Om niet te schilderen gebieden te beschermen, zoals handgrepen (tenzij je deze ook wilt verven).
  • Stofvrije doeken: Om na het schuren het stof weg te vegen.
  • Schroevendraaier: Voor het verwijderen van handgrepen of scharnieren.

Direct benodigdheden bestellen:

Stappenplan

Veelgestelde vragen

Nee, niet alle verven zijn geschikt voor laminaat. Gebruik een verf die speciaal voor dit doel is gemaakt, aangezien deze beter zal hechten en langer mooi blijft.

Dit hangt af van het merk en type primer dat je gebruikt. Raadpleeg altijd de instructies op de verpakking voor de aanbevolen droogtijd.

Een beschermende toplaag is niet altijd noodzakelijk, maar het kan de duurzaamheid en weerstand tegen krassen en slijtage verhogen. Vooral in een keuken, waar kastjes veel gebruikt worden, kan dit een waardevolle toevoeging zijn.

Met de juiste voorbereiding, materialen en een beetje geduld, kan het verven van je gelamineerde keukenkastjes een leuk en lonend project zijn. Voor de beste producten en advies, bezoek Onlineverf.nl en ontdek ons uitgebreide assortiment speciale verfproducten en accessoires die je helpen bij het transformeren van je keuken.