Zwarte muurverf

Voor een zwarte muur mag je wel een beetje lef hebben. Het is een gedurfde keuze. Sinds vorig jaar is deze stijlvolle donkere kleur niet meer weg te denken bij het maken van jouw keuze voor je woninginrichting. Je bent verzekerd van een enorme eyecatcher in je huis. En dit combineer je geweldig met zwarte accessoires als kaarsen, kussens of zwarte houten jaloezieën voor je ramen.

Of je nu op zoek bent naar zwarte muurverf voor buiten of binnen; we hebben het beiden. Ook lak met verschillende glansgraden of verf voor allerlei ondergronden; bij ons ben je aan het juiste adres!

Welke sfeer geeft zwarte muurverf je?

Met een zwart kleur in je huis geef je je interieur zeker iets stoers mee. Denk maar aan de hippe zwarte stalen deuren. Stoer en industrieel. Zwart wordt ook regelmatig geassocieerd met mysterieus, kracht en klasse. Zwart laat zich perfect combineren met lichte tinten of accentkleuren. Hoe dan ook, deze kleur is een absolute blikvanger!

Beschik jij over een ruime slaapkamer; overweeg een zwarte muur! Waarom? Omdat zwart een gevoel van luxe geeft. Het kan een ruimte wat kleiner doen lijken, maar dat is in de slaapkamer geen probleem. Een complete muur zwart is fantastisch, ook alleen de lambrisering geeft al diepgang. Maar de hele muur inclusief lambrisering is top!

Welke kleuren zwarte muurverf zijn er?

Je denkt waarschijnlijk dat er één kleur zwart is. Bijna goed. Zelfs in zwart heb je te kiezen. De verschillen zijn niet altijd heel erg duidelijk zichtbaar.

Gitzwart

Gitzwart heeft RAL nummer 9005. Dit is zwart zoals je zwart kent. Heel zwart. Best heftig, maar ook stijlvol. Heb je liever een net iets andere tint dan dit in en in zwarte, bekijk dan de volgende kleuren eens:

RAL 9005

Farrow and Ball zwarte kleuren

Verf van Farrow & Ball is voor de echte fijnproever op het gebied van kleuren, sfeer en glansgraden. De verf is uniek en niet te evenaren. Farrow and Ball is een hoogwaardig verfmerk met Engelse roots. De kleuren en glansgraden zijn gebaseerd op Britse landhuizen en paleizen. Dit heeft geresulteerd in een unieke collectie van 132 kleuren. Door het gebruik van tot 40% meer pigment in de verf is de intensiteit van deze kleuren ongekend. Verf van Farrow & Ball wordt op traditionele wijze gemaakt door vakmensen in een eigen fabriek. 

Populaire zwarttinten zijn Off Black no.57 en Pitch Black no. 256.

Farrow & Ball Off Black

Off Black no.57

Farrow & Ball Pitch Black

Pitch Black no.256

Andere Zwarte kleuren:

RAL 9004 Signaalzwart: heel populair voor zowel binnen als buiten, een tikkeltje lichter dan Gitzwart.

RAL 9004

RAL 9011 Grafietzwart: deze kleur valt tussen antraciet en gitzwart in.

RAL 9011

RAL 9017 Verkeerszwart: tintje lichter dan Gitzwart, maar zeker niet grijs

Zwarte tinten van Histor

Histor heeft ook enkele populaire zwarttinten op de markt gebracht die vaak als muurverf gebruikt worden. Voorbeelden hiervan zijn Starless Sky (PPG 5002-10) en Whitby Jet (PPG 1001-7).

Starless Sky
Whitby Jet

Zwart met een ander tintje

Naast de bovengenoemde echte zwarte kleuren, bestaan er ook veel andere kleuren waar zwart aan toegevoegd is. Dat kan zijn in een variant met blauw, groen of bijvoorbeeld rood. 

RAL 8022 Zwartbruin: donkerbruine kleur, tegen zwart aan.

RAL 6015 Zwart Olijfgroen: valt onder de groentinten.

RAL 5004 Zwartblauw: een donkerblauwe kleur, richting zwart.

RAL 5004

RAL 7021 Zwartgrijs: donkergrijze kleur. Antraciet waar zwart aan toegevoegd is.

RAL 7021

RAL 6012 Zwartgroen: een hele donkergroene kleur, richting zwart.

RAL 3007 Zwartrood: valt onder de roodtinten, maar door toevoeging van zwart kleurt dit behoorlijk donker.

Vragen, tips, contact?

Heb je vragen over bijvoorbeeld de juiste soort Zwarte muurverf of wil je een bijpassende lak voor jouw schilderklus? Wens je advies over de bijbehorende verfbenodigdheden? Neem contact op met een medewerker van onze klantenservice, wij helpen je graag!

Zwarte muurverf producten bestellen

Zwarte verfproducten, en natuurlijk ook alle andere kleuren, koop je bij Onlineverf met de volgende voordelen:

•    Gratis online advies
•    Voordeligste verf webshop
•    Snelle levering
•    Achteraf betalen
 

Ga direct aan de slag met één van deze producten: