Woonmaand trends: zet de klok op GEZELLIG!

Het is oktober, de maand van …? Halloween, gele en oranje bladeren aan de bomen, de nieuwe winterjas. Aan het einde van deze maand gaan we de klok verzetten. Het is eerder donker. HUP kaarsjes op de salontafel. HOP op de bank onder die warme deken. Oktober is niet voor niets de woonmaand. Wat zijn de trends?

Kan het hip én gezellig?

Goede vraag. Makkie. Gebruik de juiste kleur! De positieve werking van kleuren is allang bekend. Maar om nou oranje muurverf te kopen omdat oranje een rustgevend effect heeft? NEEE echt niet. Oranje is leuk voor Koningsdag, maar niet voor in je woonkamer. Naast kleur is ook het materiaal in je kamer belangrijk. Eén van de interieurtrends is fluweel.

Je heb ze vast wel gezien, stoelen met fluwelen stoffering in roze of turquoise voor aan je lange eettafel. Zo’n aaibare stof kan je natuurlijk ook voor je bank kiezen. Super knus. De trendkleuren voor je nieuwe bank zijn trouwens chocoladebruin of een warme blauwtinten. Eng? Nee joh! 

Combineer je naar gezelligheid

Een aaibaar interieur en diepe kleuren gaan prima samen. Vloerkleden zijn trouwens ook weer helemaal hot. En dan zo hoogpolig als het maar kan. Net alsof je over een wolk heen loopt. Laten we zachte materialen met de gezelligste trendkleuren van dit winterseizoen combineren:

  • Zachte, warme bruintinten
  • Blauw van lichtblauw tot diep donkerblauw 
  • Rood van roest tot aubergine

Hoor ik je nu denken: waar blijft grijs? Tsja, deze stoere, moderne kleur is nu echt te koel om ons de gezelligheid te geven die we in deze tijden nodig hebben. Want het is locktober, ik ga binnen zitten en nee, ik wil niet het gevoel hebben dat ik in een kantoorpand zit.

Grijze muur overschilderen

Dus heb je een grijze muur in je woonkamer of keuken? SUPER, die gaan we aanpakken. Want overschilderen, het liefst in een keer dekkend, is een van de eenvoudigste klusjes. Kies je muurverf in die warme bruintint? Hij is makkelijk te combineren met blauw. Wanneer je donkerblauw te heftig vindt kan je voor blauwe accessoires kiezen. Want echt, bruin en blauw staan prachtig samen. Knusser is jouw woonkamer nooit geweest.

En hoe schilder je de muur in je keuken?

Want ja, ook voor de keuken was grijs een populaire kleur. Ik zeg doei grijs. Welkom roest! Of toch liever aubergine? Ook zo’n donkere, warme en gezellige kleur. En ik weet nu al dat aubergine geweldig contrasteert. Want mijn keukenkastjes zijn wit. Je keukenkastjes schilderen kan natuurlijk ook. Voeg een snufje pastelkleuren toe, ik zeg accessoires, goed roeren en WOW! 

Wist je dat?

Een donkere kleur op de muur geeft niet alleen contrast maar ook DIEPTE. Ideaal voor mijn kleine keuken. En dit keer ga ik direct voor reinigbare muurverf, want het zou echt jammer zijn als straks dikke vetspetters op mijn nieuwe hippe muur zitten. Met zo veel inspiratie durf jij ze nu ook aan! Die muurverf in prachtige, warme, aardse tinten. Ik zeg: pak de kwast en je huisgenoot en TOVER in locktober!