Witte verf

Je wilt beginnen met schilderen. Top, dan kies je vaak voor een goede witte basis door iets wit te verven. Maar wat is dan precies witte verf? Je hebt namelijk veel verschillende kleuren wit. Wit is namelijk niet altijd zomaar wit. Een wit kozijn kan weer een andere kleur hebben dan het witte plafond. De meest populaire tinten wit zijn: 

  • RAL 9001: is crème-wit. Deze kleur heeft een licht crème-achtig accent waardoor deze niet spierwit is. Deze zie je veel terug in oudere deuren of kozijnen. 

  • RAL 9003: Signaalwit. Een lichte, witte kleur. Nee, nog steeds geen ‘spierwit’. Deze kleur komt veel voor op muren en plafonds. 

  • RAL 9010: Zuiver wit. Dit is nou echt wit wit, en de meest gebruikte kleur om je interieur mee te schilderen. 

  • RAL 9016: Verkeerswit. Een makkelijke wittint om te combineren. Deze kleur wordt veel gebruikt voor kozijnen en muren. 

Meer informatie lees je hieronder? Heb je nu al een keuze kunnen maken? Bestel dan hier direct je witte verf!

9001-9003-9010-9016

Welke kleur witte verf moet ik kiezen? 

Dat is een goede vraag, en afhankelijk van wat je wilt gaan schilderen. Bepaal welke look je wil in- en  om het huis. Doe inspiratie op bij woonwinkels, in magazines of kijk bij anderen. Naast de kleur is het ook goed om te weten dat er witte verf is met een matte tot glanzende afwerking. Wil je bijvoorbeeld een zijdeglans verf voor je kozijnen maar je muren mat? Ook dit kan je kleurtint bepalen. 
Koop een aantal kleurenwaaiers en ga daarmee langs de muren, plafonds, kozijnen of meubelen die je wil schilderen. Daarmee krijg je ook een goed beeld welke tinten wit je wil gebruiken. Wanneer je weet welke tint je wil is het tijd om een goede verf te kiezen. 

Hoe kies ik de juiste witte verf? 

Witte verf heb je natuurlijk in allerlei soorten. Zo kan je kiezen uit witte lakken, grondverf, muurverf of beits. De verfsoort ligt aan wat je wit wilt maken, om je op weg te helpen hebben we hier een aantal voorbeelden genoemd. 

  • Muren: Voor muren gebruik je witte muurverf. Deze heb je in verschillende glansgraden van zijdeglans tot extra mat. Afhankelijk van jouw wensen kies je welke bij jou past, wil je inspiratie welke kleuren witte tinten je kan gebruiken? Lees dan hier over witte muurverf. 
  • Plafonds: Wil je je plafond mooi schilderen? Dan kan je het beste kiezen voor plafondverf, wil je liever een matte afwerking kies dan voor Sigmatex latex verf. Dit is een universele muur- en plafondverf.
  • Kozijnen en deuren: Voor kozijnen en deuren gebruik je een goede grondverf. Daarna kies je voor een goede lakverf. Lakverf is verkrijgbaar in mat, zijdeglans en hoogglans. Populaire wittinten om te gebruiken voor kozijnen en deuren zijn: RAL 9010 en RAL 9016.
  • Radiatoren: Radiatoren worden geverfd met een speciale radiatorenverf. Deze is in alle tinten wit te verkrijgen. Populaire witte kleuren voor radiatoren zijn RAL 9010 en RAL 9003. 
  • Buiten: Voor wanneer je je meubelen wit wil schilderen of de schutting een nieuwe kleur wil geven. Maar ook voor muren, kozijnen en deuren is er een passende witte verf. Heb je houten tuinmeubelen? Kies dan voor een beits in de kleur White Wash. Een transparante witte beits die je hout een witte waas geeft zonder de houtnerf te bedekken. Of kies voor buitenmuurverf en geef je hele huis een moderne witte look. Maar ook voor buitenlakken ben je bij ons aan het goede adres, wij hebben een grote collectie witte lakken. 

Of je nou op zoek bent naar witte muurverf, plafondverf, witte lak of radiatorenverf. Bij onlineverf.nl mengen wij graag elke verf naar jouw wens. Beschikbaar in welke witte tint dan ook. Heb je vragen over onze witte tinten? Neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag!

Farrow and Ball kleuren wit

Verf van Farrow & Ball is voor de echte fijnproever op het gebied van kleuren, sfeer en glansgraden. De verf is uniek en niet te evenaren. Farrow and Ball is een hoogwaardig verfmerk met Engelse roots. De kleuren en glansgraden zijn gebaseerd op Britse landhuizen en paleizen. Dit heeft geresulteerd in een unieke collectie van 132 kleuren. Door het gebruik van tot 40% meer pigment in de verf is de intensiteit van deze kleuren ongekend. Verf van Farrow & Ball wordt op traditionele wijze gemaakt door vakmensen in een eigen fabriek. 

Populaire witte verfkleuren zijn All-White no.2005 en Wimborne White no.239.

All-White no.2005

Wimborne White no.239

Andere Wit tinten

Zie hieronder nog enkele bekende wittinten van verschillende waaiers zoals Sikkens, Wijzonol, Flexa en Histor.

Flexa - 1011 Ivoorwit

Histor - 213 Leliewit

Ga direct aan de slag met één van deze producten: