Keuken verven

Wist je dat wij met z’n allen veel meer tijd in onze keuken doorbrengen dan dat wij denken? Wij koken er, je eet er, smeert je boterhammen en met verjaardagen – waar blijft iedereen hangen? Juist, in de keuken. Sta je uren te kletsen met een glaasje wijn erbij. Los van gezellige vrienden kan een bepaalde kleur op de muur automatisch voor gezelligheid zorgen. Laat je hier verrassen door een aantal verf ideeën met muurverf voor een keuken waar je niet meer uit wilt!

Wat is de gezelligste kleur muurverf voor je keuken?

Of beter gezegd: hoe gaan we van een standaard keuken naar die knusse woonkeuken in huis? Want witte keukenkastjes en een witte muur? Doet mij denken aan de behandelkamer van de tandarts…niet relaxed.

Kikkerland groen: verf idee 1 voor een gezellige keuken 

Ik geef je kleur 1: groen, van lichtgroene bamboeblaadjes tot donkergroen van aaibaar mos. Laat muurverf in jouw favoriete groentint mengen, plak je keukenkastjes en je aanrecht goed af en schilderen maar. Omdat de keukenkasten een andere kleur hebben creëer je diepte. Dit is een fijn effect voor kleine en grote keukens. Groentinten combineren makkelijk en zijn super trendy! Op de foto zie je de Histor kleur van het jaar 2021, hij heet: Be true. 

Welke muurverf kies je voor je keuken?

Goede vraag, want mijn keuken is een gevaarlijke plek. Hoezo? Tijdens het koken sta ik te jongleren met groenten, water, aardappelen, vlammen, boter, gas en sauzen. En alles spettert. Daar heb je reinigbare muurverf voor, wat een uitvinding! Spetters en vlekken verwijder je met een vochtig doekje zo weer van je mooie muur. Er blijven ook geen glanzende plekjes over na het schoonmaken. Zo heb je veel langer eer van je verfklus.

keuken 1

Italian chique: verf idee 2 voor een gezellige keuken 

Ga voor een vleugje Italië in je keuken. Het land van de mode, elegantie en natuurlijk culinaire lekkernijen als pastagerechten. Van al deze ingrediënten heeft Flexa een kleur gemaakt: Spiced Honey, een warme honingachtige beigetint die je omarmt, zoals je op de sfeerfoto hier goed kan zien.

Net als de natuurlijke groentint kan je ook deze warme, beige natuurtint makkelijk combineren met een licht interieur voor een verfijnd contrast. Of ga voor meer diepte door deze muurverf juist met een donkere kleur vloer of een keuken met grijze lakfronten te combineren. Als je deze tint laat mengen, vergeet niet om reinigbare muurverf te kopen omdat je dan makkelijk van vlekken en spetters af bent.  

Reinigbare muurverf en slijtvaste houtlak in kleur

Vlekafstotende en makkelijk reinigbare muurverf is er van diverse A-merken zoals Histor monodek clean, Sigmapearl Clean matt of Sikkens Alpha Rezisto Easy. Je kan ook deze muurverf op kleur laten mengen. Wat is het verschil met standaard binnenverf?

Stel er komen in je keuken, hobbyruimte of kinderkamer vlekken op de muur, wat dan? Of het nou vetspetters, viltstift of ketchup is: je pakt gauw een doekje, sopje en begint te schrobben. Normaal zie je de glanzende plek later nog steeds. Maar met extreem vlekafstotende en reinigbare muurverf verwijder je vlekken makkelijk. Heel fijn want je hebt veel langer plezier van jouw mooie geverfde muur.

Wil je ook de kozijnen of deuren verven? Koop dan een bijpassende houtlak met dezelfde hoogwaardige eigenschappen, bijvoorbeeld Sigma S2U Nova Satin. Vette vingers op je kozijn? Verleden tijd! En de lak is ook nog eens slijtvast, hij kan tegen een stootje dus die botsing met de stofzuiger maakt voor je houtwerk niet uit. En… waar ga jij naar toe, kikkerland of Italië? Met deze tips kan je vandaag nog starten. Veel plezier alvast met je nieuwe keuken in frisse kleuren!

Ga direct aan de slag met één van deze producten: