In deze tijd schilder je ‘out of the box’

Coronatijd. Een tijd om in je huis te gaan klussen. Want zeg nou zelf, je hebt ineens tijd over. Ook al mag je langzamerhand weer iets meer de deur uit. Thuis is wel the place to be. Zeker als je het wel fijn vindt om wat meer in huis te zijn, dan kan je die tijd toch gewoon het beste creatief besteden. Je zult het niet geloven, maar ik heb toch een prima tip. Ga gewoon schilderen. Kom op, de zomer komt eraan. Tijd voor een frisse nieuwe kleur! En waarom wit? Of waarom hele muren? En waarom eigenlijk alleen je muur? Even een paar ‘out of the box’ ideetjes om in deze rare tijd toe te passen.

  1. Neem je plafond mee?

Neem je plafond mee? Ja joh: doen! Niet in het wit hè, maar gewoon een lekker kleurtje. Zeker in aparte ruimtes zoals je toilet of je hal is dit goed te doen. Je maakt het één geheel en net een beetje anders dan anders. Bedenk wel wat voor ’n plafond je hebt. Is het gewoon van beton of gips, dan kan je prima muurverf gebruiken. Heb je ouderwetse schrootjes, dan heb je wel lakverf nodig. Als je het laat mengen in dezelfde kleurcode, dan zie je geen verschil in kleur. Perfect plaatje!

  1. Grafisch ontwerp

Cirkels, driehoeken, lijnen, sterren, noem-maar-op! Niks niet een hele muur in één kleur. Maar aparte vormen in verschillende kleuren. Prima te maken met goede tape. Niet te veel vormen op één muur alsjeblieft, dan is het gedaan met de rust in huis. Maar subtiel wat grafische vormen toepassen is een uitstekend idee.

  1. Lambrisering

Je ziet het steeds vaker; een lambrisering in een ander kleurtje. Vanaf de grond zo’n 1,30 meter in een kleurtje schilderen en de rest wit. Maar het kan ook anders. Juist de bovenkant schilderen en de onderkant wit (maak je alleen wel je kamer wat lager van). Of je kiest 2 verschillende kleuren. Gewoon proberen, gaat je echt bevallen.

  1. Helemaal in jouw stijl

Geen idee welke kleur bij je past? Of wat past bij je meubels? Bekijk de kleurstalen of vraag advies. Zeker als je niet precies weet welke verf je nu het beste kunt gebruiken. Gewoon vragen, mag best. Vinden we ook leuk; jouw helpen met gekke ideeën.

Dus ben je veel thuis; ga schilderen. En wil je een keer iets gekkers of iets aparts, doe het dan nu! Succes!