Zelf hout impregneren | Onlineverf.nl

Zelf hout impregneren

Het impregneren van hout heeft verschillende voordelen. Door impregneren zorg je ervoor dat aanslag zoals mos en alg vorming gemakkelijk af te spoelen is. Een regenbui kan al zorgen dat de aanslag van het oppervlak ‘’eraf valt’’. Daarnaast bescherm je de houten delen zoals schuttingen, tuinhuis, vlonders, overkappingen en dergelijke tegen vocht, vuil en verkleuring door de zon.

Zelf impregneren

Het zelf impregneren van houtwerk is prima te doen. Het enige dat je nodig hebt is het goede product en het juiste gereedschap. Zo kun je gemakkelijk je eigen hout bijwerken en verfraaien. Voor het aanbrengen van de beits gebruik je een kwast voor alkydverf. Als je blanke impregneerolie zoekt, dan is Koopmans Impregneerolie UV een goede optie. Deze olie is te gebruiken op onbehandeld, geïmpregneerd en (ongeschuurd) verweerd (tuin)hout. De olie is gemakkelijk aan te brengen en verduurzaamd het houtwerk

Kleurbeits

Zoek je een kleurbeits? Dan is Koopmans Impra het juiste product voor je. Deze beits is in verschillende kleuren te verkrijgen en is geschikt voor grenen- en vurenhouten schuttingen, pergola’s en andere houtconstructies in onder andere de tuin. Daarnaast hebben we nog Koopmans Impraleum. Deze weerbestendige semi-transparante beits is ideaal voor bescherming en een opnieuw kleurgevende behandeling van houten objecten. Geschikt voor de verfraaiing van schuren, loodsen, schuttingen, molens en gepotdekselde houten delen, waarbij het karakteristieke uiterlijk behouden blijft.

Zoals je leest zijn er verschillende mogelijkheden voor het zelf impregneren van hout. Het is erg simpel en je hebt er weer jaren plezier van!

 

Onze favorieten:

BuitenlakBinnenlakMuurverf
Sikkens Rubbol XD High GlossSigma S2U Nova SatinSigma Perfect Matt
Sigma S2U Allure GlossSikkens Rubbol BL Rezisto SatinSigmapearl Clean Matt
Sikkens Rubbol Primer ExtraSigma S2U Nova Traplak Soft SatinSikkens Alpacryl Pure Mat SF
 Sigma S2U Nova Primer