Nicotineaanslag verwijderen

Nicotineplekken in huis kun je verwijderen door flink te schrobben met ammonia zodat de aanslag los komt van de ondergrond. Daarna kun je de vergeelde laag isoleren met een speciale primer die ervoor zorgt dat de nicotine niet meer door de muren trekt. In dit blog lees je precies hoe je dit doet. 

Nicotinevlekken verwijderen van de muur

Als je nicotinevlekken op de juiste manier wilt verwijderen moet je het volgende doen:

1. Neem een emmer lauw/warm water en giet hier ammonia in

2. Pak een harde borstel en schrob het oppervlak met water en ammonia grondig

3. Als je hard genoeg schrobt zal de nicotine los komen van de ondergrond

4. Ga net zolang door totdat de meeste nicotine is verdwenen

5. Laat het oppervlak goed drogen voordat je verder gaat

Als je bovenstaande stappen volgt, heb je de meeste kans op succes. Alle andere trucjes voor het verwijderen van nicotine werken niet. Dat komt doordat nicotine erg hardnekkig is en zich niet zomaar laat verwijderen. Daarnaast is het erg van belang dat je de aanslag voldoende weghaalt, want anders krijg je hier later problemen mee. 

Belangrijk om te melden is dat wanneer je met muurverf ''die in één keer dekt'', de nicotineaanslag overschildert, je gegarandeerd van een koude kermis thuis komt. Het zomaar overschilderen van nicotine zonder de juiste voorzorgsmaatregelen is gedoemd te mislukken. Wij garanderen je dat de gelige nicotinelaag zo weer door de muur trekt. 

Gebruik isolerende verf 

Nu je de meeste nicotine hebt verwijderd, is het tijd om te gaan schilderen. Het is van groot belangrijk dat je nu de juiste verf gebruikt, anders is de nicotine zo weer terug. Neem een isolerende muurverf zoals de Sigma StainAway Primer. Dit is een muurverf met krachtige isolerende werking die voorkomt dat de nicotine door de nieuwe verflaag trekt.

Nadat je de isolerende primer hebt aangebracht kun je deze afschilderen met met iedere gewenste verf. Als de vervuiling echt heel sterk is, kun je er ook voor kiezen om de Sigma StainAway Mat te gebruiken. DIt is een isolerende afwerklaag die je kunt zien als een normale muurverf. Het voordeel van de verf is de hier Stian Blocking Technology inzit, waardoor je nog eens een extra laag hebt die voorkomt dat de vlekken door de verf trekken. 

Wil je liever ''normale'' muurverf? Kies dan bijvoorbeeld voor de Sigmatex Superlatex MatSigmapearl Clean Mat of één van de andere binnenmuurverven

Ga direct aan de slag met één van deze producten: