Wat te doen met nicotineaanslag?

Je hebt een nieuw huis gekocht. Dat is natuurlijk altijd leuk. Alleen hebben de vorige bewoners hier heel veel in gerookt, waardoor je nu met de nicotineaanslag zit. Wat kun je hieraan doen? Online Verf geeft advies.

Niet zomaar overschilderen

Wanneer je nicotineaanslag op jouw wanden en planfonds hebt zitten, dan kun je dit niet zomaar overschilderen met een muurverf. Nicotine zal binnen de kortste keren weer door jouw gesauste ondergrond heen trekken. Dat is zonde van het werk. Voor het verwijderen van de nicotineaanslag is het belangrijk is de ondergrond goed schoon te maken met ammonia of St. Marc. Vervolgens de ondergrond heel goed laten drogen, anders hecht er nog niks op de ondergrond.

Isoleermiddel

Wanneer de ondergrond droog is, kun je er met een isoleermiddel overheen. Deze zet de vlek als het ware vast waardoor het niet meer door de gewone saus laag heen kan komen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met Porex of de Kristal Isolit isoleergrond. Dit hoeft alleen over de vlekken zelf heen gezet te worden. Vervolgens kun je er met een goed dekkende saus overheen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de Sigmatex superlatex.

Online Verf geeft advies

Wil je meer weten over het behandelen van een nicotineaanslag? Of heb je nog op- en aanmerkingen? De medewerkers van OnlineVerf.nl helpen je graag voor een antwoord of passend advies. Neem vrijblijvend contact met ons op.